Η παρουσίαση του Βελγίου

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Βελγίου ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση του Βελγίου

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Το Βέλγιο διανύει τα τελευταία χρόνια μία από τις κορυφαίες περιόδους της ιστορίας του, φτάνοντας να γίνει μέχρι και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Στη διοργάνωση αυτή είναι ένα πολύ δυνατό αουτσάιντερ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση του Βελγίου

Το Βέλγιο προκρίθηκε ως πρώτο από τον 2ο όμιλο με 23 βαθμούς, μετρώντας επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Άφησε στη δεύτερη θέση την Ουαλία και την τρίτη τη Βοσνία. Η μοναδική ήττα που γνώρισε ήταν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουαλία (1-0).

ΟΜΙΛΟΣ

Το Βέλγιο βρίσκεται στον 5ο όμιλο μαζί Ιταλία, Ιρλανδία και Σουηδία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Το Βέλγιο επιστρέφει σε Euro για πρώτη φορά μετά το 2000 (δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο), όταν και φιλοξένησε τη διοργάνωση μαζί με την Ολλανδία. Έχει συμμετάσχει συνολικά σε τέσσερις διοργανώσεις στο παρελθόν (1972, 1980, 1984, 2000). Το 1972 σε διοργάνωση που είχε φιλοξενήσει και πάλι, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από τη Δυτική Γερμανία (2-1). Το 1980 έπαιξε στον τελικό της διοργάνωσης με τη Δυτική Γερμανία και ηττήθηκε με 2-1.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι), Ζιγιόμ Ζιλέ (Μαλίν), Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ).

Αμυντικοί

Τόμπι Άλντερβαϊρελντ (Τότεναμ), Λορέν Σιμάν (Μοντρεάλ), Τζεϊσόν Ντεναγιέρ (Γαλατάσαραϊ), Κριστιάν Καμπασέλ (Γκενκ), Τζόρνταν Λουκάκου (Οστάνδη), Τόμας Μενιέρ (Κλαμπ Μπριζ), Τόμας Βερμάελεν (Μπαρτσελόνα), Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ).

Μέσοι

Μουσά Ντεμπελέ (Τότεναμ), Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρατζά Ναϊνγκολάν (Ρόμα), Άξελ Βίτσελ (Ζενίτ).

Επιθετικοί

Μιτσί Μπατσουαγί (Μαρσέιγ), Κριστιάν Μπεντέκε (Λίβερπουλ), Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Ρομέλου Λουκάκου (Έβερτον), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι), Ντίβοκ Ορίγκι (Λίβερπουλ).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση του Βελγίου

Ο Εντέν Αζάρ είναι μία περίπτωση ηγέτη που τον βοηθούν περισσότερο οι αγωνιστικές του δυνατότητες. Δεν αποτελεί έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, αλλά είναι αυτός που με την απόδοσή του στην καλή του μέρα, μπορεί να συμπαρασύρει όλη την ομάδα. Είναι ακόμη αυτός που του αρκεί μισή φάση για να ξεκλειδώσει μία άμυνα και να χαρίσει μία νίκη. Από τα πόδια του αναμένεται να αρχίζουν και σε πολλές περιπτώσεις να τελειώνουν οι περισσότερες από τις επιθέσεις του Βελγίου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση του Βελγίου

Ο 47χρονος Μαρκ Βίλμοτς αποτελεί τον πρώτο προπονητή του Βελγίου από το 2012. Ήταν αυτός που κατάφερε να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να την καταστήσει παγκόσμια δύναμη, όπως καταγράφηκε από το Μουντιάλ της Βραζιλίας πριν από δύο χρόνια. Ξέρει πως να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του και αυτό που θα δούμε στα γήπεδα της Γαλλίας είναι δημιούργημα δικό του, με τα καλά και τα κακά του.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση του Βελγίου

Με σύστημα 4-5-1 θα παρατάξει την ομάδα του στα γήπεδα της Γαλλίας ο Μαρκ Βίλμοτς. Για τα πλάνα 11άδας, η λογική λέει ότι η αρχική σύνθεση του Βελγίου θα αποτελείται από τους: Κουρτουά, Ντεναγιέρ, Άλντερβαϊρελντ, Βερτόνχεν, Λουκάκου, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Ντε Μπρόινε, Μέρτενς, Αζάρ και Λουκάκου.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση του Βελγίου

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση του Βελγίου

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση του Βελγίου

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το Βέλγιο προσφέρεται στο 11.00 για την πρωτιά στη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK