Η παρουσίαση της Αγγλίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Αγγλίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. H Αγγλία μετά την παταγώδη αποτυχία στο προηγούμενο Μουντιάλ, θέλει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στο φετινό Euro. Η κατάκτηση της Premier League από τη Λέστερ, έχει κάνει πολλούς φιλάθλους στην Ευρώπη να ασχοληθούν με τα "τρία λιοντάρια". Το ξεπέταγμα των Βάρντι και Κέιν έχει δώσει ελπίδες. Το μόνο πρόβλημα για τους Άγγλους είναι η άμυνά τους. Θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά να πρωταγωνιστήσουν;

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO 2016

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Η Αγγλία συμμετείχε στον πέμπτο όμιλο μαζί με Ελβετία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο. Τερμάτισε στην πρώτη θέση κάνοντας το απόλυτο. Δέκα νίκες σε δέκα αγώνες με συνολικό αριθμό τερμάτων 31-3. Σίγουρα η παρουσία της στα προκριματικά γέμισε με αισιοδοξία τους φιλάθλους που περιμένουν αντίστοιχα καλές εμφανίσεις και στη Γαλλία.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Αγγλία βρίσκεται στο 2ο γκρουπ μαζί με Ρωσία, Ουαλία και Σλοβακία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Ποτέ μέχρι σήμερα οι Άγγλοι δεν έχουν κατακτήσει το Euro. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχουν φτάσει ούτε καν στον τελικό! Η καλύτερη θέση που έχουν πάρει είναι η τρίτη, τόσο το 1968, όσο και το 1996 όταν και διοργάνωσαν οι ίδιοι το Euro. Το 2008 δεν είχαν καν προκριθεί στην τελική φάση, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στη διοργάνωση της Πολωνίας/Ουκρανίας έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Τομ Χίτον (Μπέρνλι), Φρέιζερ Φόρστερ (Σαουθάμπτον)

Αμυντικοί

Ράιαν Μπερτράντ (Σαουθάμπτον), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι), Ναθάνιελ Κλάιν (Λίβερπουλ), Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ), Κρις Σμόλινγκ (Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Έβερτον), Κάιλ Γουόκερ (Τότεναμ)

Μέσοι

Ντέλε Άλι (Τότεναμ), Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον), Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ), Τζέιμς Μίλνερ (Λίβερπουλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Σίτι), Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ)

Επιθετικοί

Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Μάρκους Ράσφορντ (Γιουνάιτεντ), Γουέιν Ρούνεϊ (Γιουνάιτεντ), Ντάνιελ Στάριτζ (Λϊβερπουλ), Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 03:  Wayne Rooney of England gestures during the International friendly match between England and Norway at Wembley Stadium on September 3, 2014 in London, England.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 03: Wayne Rooney of England gestures during the International friendly match between England and Norway at Wembley Stadium on September 3, 2014 in London, England. (Photo by Ian Walton/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης, ο μεγαλύτερος σκόρερ, ο πιο έμπειρος της αποστολής δεν είναι άλλος από τον Γουέιν Ρούνεϊ. O σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που θαύμαζε όλος ο πλανήτης πριν μερικά χρόνια, αλλά παραμένει βαρόμετρο για την εθνική του ομάδα. Μετράει 111 συμμετοχές και 52 γκολ και οι Άγγλοι περιμένουν πολλά από αυτόν στο φετινό Euro.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Αγγλίας

O Ρόι Χόντσον κάθεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον αγγλικό πάγκο. Ο 68χρονος κόουτς έχει... "ακούσει" ουκ ολίγες φορές για τις επιλογές του, ενώ του χρεώθηκε και η κακή παρουσία της ομάδας στο Μουντιάλ του 2014. Γύρισε το κλίμα με το 10/10 που πέτυχε στα προκριματικά. Εάν όμως δεν τα καταφέρει και στο Euro τότε πολύ δύσκολα θα συνεχίσει.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Αγγλίας

O Χόντσον προτιμά το 4-3-2-1. Η πιθανότερη ενδεκάδα της Αγγλίας στo Euro αποτελείται από τους: Χαρτ, Γουόκερ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Ρόουζ, Άλι, Ντάιερ, Γουίλσιρ, Ρούνεϊ, Κέιν, Βάρντι.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Αγγλίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Πολλούς οπαδούς έχουν κερδίσει οι Άγγλοι τη φετινή σεζόν, ειδικά μετά την επιτυχία της Λέστερ. Η απόδοση πάντως για κατάκτηση της διοργάνωσης φτάνει το 9.50.

News 24/7

24MEDIA NETWORK