Η παρουσίαση της Γερμανίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Γερμανίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Γερμανίας
THIS CONTENT IS SUBJECT TO COPYRIGHT.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Γερμανία αποτελεί μία από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έχοντας στη... φαρέτρα της αμέτρητες διακρίσεις. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της Ισπανίας, η οποία σήκωσε back to back το Μουντιάλ και το Euro το 2010 και το 2012 αντίστοιχα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Η Γερμανία βρέθηκε στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 μαζί με Πολωνία, Ιρλανδία, Σκωτία, Γεωργία και Γιβραλτάρ. Τα "πάντσερ" τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες και 24-9 τέρματα. Μεγαλύτερη σε εύρος νίκη το 7-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ εκτός έδρας.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Γερμανία βρίσκεται στο 3ο γκρουπ μαζί με τις Ουκρανία, Πολωνία και Βόρεια Ιρλανδία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

UNITED KINGDOM - JUNE 30:  EURO 1996 CZE - GER 1:2 n.V. London; Deutschland - Europameister 1996; KOEPKE und EILTS mit EM - Pokal  (Photo by Lutz Bongarts/Bongarts/Getty Images)
UNITED KINGDOM - JUNE 30: EURO 1996 CZE - GER 1:2 n.V. London; Deutschland - Europameister 1996; KOEPKE und EILTS mit EM - Pokal (Photo by Lutz Bongarts/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Η Γερμανία έχει συμμετάσχει συνολικά σε 11 Euro, χωρίς να υπολογίζεται η εφετινή διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο. Μέχρι το 1990 ως Δυτική Γερμανία και στη συνέχεια ως Γερμανία. Ο πρώτος τίτλος ήρθε το 1972, ο δεύτερος το 1980 και ο τελευταίος το 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας. Επίσης, τρεις φορές έχει φθάσει μέχρι τον τελικό, αλλά δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μπερντ Λένο (Λεβερκούζεν), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα)

Αμυντικοί

Σκόντραν Μουστάφι (Βαλένθια), Γιόνας Χέκτορ (Κολωνία), Μπένεντικτ Χέβεντες (Σάλκε), Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ), Εμρέ Τζαν (Λίβερπουλ), Τζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν)

Μέσοι

Σάμι Κεντίρα (Γιουβέντους), Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ), Αντρέ Σίρλε (Βόλφσμπουργκ), Τζούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ), Τζούλιαν Βάιγκλ (Ντόρτμουντ), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν). Λερόι Σανέ (Σάλκε), Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου)

Επιθετικοί

Λούκας Ποντόλσκι (Γαλατασαράι), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Μάριο Γκόμες (Μπεσίκτας)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Γερμανίας
PHOTOGRAPH: DAVID MAHER / SPORTS

Μεζούτ Οζίλ: Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή σεζόν, οδηγώντας την ομάδα του στη 2η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τη Λέστερ. Ο 27χρονος άσος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 8 γκολ και 20(!) ασίστ σε 45 συμμετοχές με τους "κανονιέρηδες", ενώ σε επίπεδο εθνικών ομάδων μτράει 72 συμμετοχές και 19 γκολ με τα "πάντσερ".

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Γιόακιμ Λεβ: Ο 56χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της Γερμανίας από το 2006, όντας ο αντικαταστάστης του Γίργκεν Κλίσμαν. Η πορεία του κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτυχήμενη, αφού κατάφερε να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2014. Πριν απ' αυτό είχε φθάσει στον τελικό του Euro το 2008, γνωρίζοντας όμως την ήττα με 1-0 από την Ισπανία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Ο Γιόακιμ Λεβ προτιμά συνήθως ως διάταξη το 4-2-3-1, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν δυστάζει να χρησιμοποιεί και σύστημα με τρεις αμυντικούς (3-5-2). Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Σίρλε, Γκέτσε, Μίλερ.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Γερμανίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Γερμανία προσφέρεται στο 5.00 για νικήτρια της διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK