Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Βόρειας Ιρλανδίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Βόρεια Ιρλανδία είναι "πρωτάρα" στη διοργάνωση, αλλά παρ' όλα αυτά έχει μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες, αφού η παρουσία της στα προκριματικά ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Βόρεια Ιρλανδία βρέθηκε στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 μαζί με τις Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Φινλανδία και Νησιά Φαρόε. Τερμάτισε στην πρώτη θέση και πήρε απευθείας το εισιτήριο για την τελική φάση, μετρώντας 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα με 16-8 τέρματα. Μεγαλύτερο σε εύρος νίκη το 3-1 απέναντι στα Νησιά Φαρόε εκτός έδρας.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται στο 3ο γκρούπ μαζί με τις Γερμανία, Ουκρανία και Πολωνία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

George Best, Northern Ireland
George Best, Northern Ireland EMPICS SPORT

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Βόρεια Ιρλανδία προκρίνεται σε τελική φάση Euro.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ρόι Κάρολ (Νοτς Κάουντι), Μάικλ ΜακΓκόβερν (Χάμιλτον), Άλαν Μάνους (Σεντ Τζόνστον)

Αμυντικοί

Άαρον Χιούζ (Μέλμπουρν Σίτι), Κρις Μπερντ (Ντέρμπι Κάουντι), Γκάρεθ ΜακΌλεϊ (Γουέστ Μπρόμιτς), Τζόνι Έβανς (Γουέστ Μπρόμιτς), Γκρεγκ Κάθκαρτ (Γουότφορντ), Κόνορ ΜακΛόχλιν (Φλίτγουντ), Λι Χόντσον (Μίλτον Κέινς Ντονς), Πάντι ΜακΝέρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λιουκ ΜακΚάλοχ (Ντόνκαστερ)

Μέσοι

Στίβεν Ντέιβις (Σάουθαμπτον), Νάιλ ΜακΓκιν (Αμπερντίν), Κόρι Έβανς (Μπλάκμπερν), Όλιβερ Νόργουντ (Ρέντινγκ), Σέιν Φέργκιουσον (Μίλγουολ), Στιούαρτ Ντάλας (Λιντς)

Επιθετικοί

Κάιλ Λάφερτι (Μπέρμιγχαμ), Τζέιμι Γουόρντ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Τζος Μαγκίνις (Κιλμάρνοκ), Γουίλ Γκριγκ (Γουίγκαν), Κόνορ Γουάσινγκτον (Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας
PHOTOGRAPH: CHARLES MCQUILLAN/GE

Ο Κάιλ Λάφερτι πήρε από το... χέρι τη Βόρεια Ιρλανδία και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελική φάση διοργάνωσης. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να είχε μία μέτρια σεζόν με μόλις 4 γκολ σε 12 συμμετοχές με Νόριτς και Μπέρμιγχαμ, όμως δεν παύει να αποτελεί το μεγάλο επιθετικό "όπλο" για την ομάδα του Μάικλ Ο' Νιλ. Συνολικά σε 50 συμμετοχές με το εθνόσημο έχει σημειώσει 17 γκολ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας
PHOTOGRAPH: MICHAEL COOPER +44 7

Ο Μάικλ Ο' Νιλ βρίσκεται στον πάγκο της Βόρειας Ιρλανδίας από το Δεκέμβριου του 2011 και έχει ως παράσημο την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκρότηματος για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο Μάικλ Ο' Νιλ χρησιμοποιούσε κυρίως δύο συστήματα στην προκριματική φάση. Συγκεκριμένα, το 4-3-3 και το 4-5-1 με παραλαγές (4-1-4-1). Η πιθανότερη ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τους: ΜακΓκόβερν, ΜακΝέρ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Μπρεντ, Έβανς, Γουορντ, Νόργουντ, Ντέιβις, Ντάλας και Λάφερτι.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Η ΠΙΟ ΤΡΕΛΗ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Βόρεια Ιρλανδία προσφέρεται στο 350.000 για νικήτρια της διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK