Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Πορτογαλίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Πορτογαλία είναι "μπαρουτοκαπνισμένη" στη διοργάνωση, ωστόσο της λείπει πολύ μια κούπα. Φέτος βρίσκεται σε καλό τάιμινγκ και κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να τα καταφέρει.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 9ου ομίλου με 21 βαθμούς, μετρώντας 7 νίκες και μία ήττα σε 8 αγώνες. Άφησε στη δεύτερη θέση την Αλβανία και την τρίτη θέση στη Δανία. Μοναδική απώλεια για την Πορτογάλους ήταν η εντός έδρας ήττα από την Αλβανία με 1-0.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Πορτογαλία βρίσκεται στον 6ο όμιλο μαζί με την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Ισλανδία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Συμμετέχει ανελλιπώς στη διοργάνωση από το 1996 και έπειτα έχοντας καταφέρει να φτάσει στον τελικό στο τουρνουά του 2004 το οποίο διοργάνωσε η ίδια, χάνοντας από την Ελλάδα τελικά με το γκολ του Χαριστέα. Έχει φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης του 1986, του 2000 και του 2012, αποτελώντας σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ), Άντονι Λόπες (Λιόν), Εντουάρντο (Ντίναμο Ζάγκρεμπ).

Αμυντικοί

Μπρούνο Άλβες (Φενέρμπαχτσε), Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζοζέ Φόντε (Σαουθάμπτον), Ραφαέλ Γκερέιρο (Λοριάν), Ρικάρντο Καρβάλιο (Μονακό), Αντελίνο Βιεϊρίνια (Βόλφσμπουργκ), Ελιζέου (Μπενφίκα), Σέντρικ (Σαουθάμπτον).

Μέσοι

Ζοάο Μοουτίνιο (Μονακό), Ζοάο Μάριο (Σπόρτινγκ), Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο), Ουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ), Αντρέ Γκόμες (Βαλένθια), Ρενάτο Σάντσες (Μπενφίκα), Άντριεν Σίλβα (Σπόρτινγκ).

Επιθετικοί

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Έντερ (Λιλ), Νανί (Φενέρμπαχτσε), Ράφα Σίλβα (Μπράγκα), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Ποιος άλλος από τον Kριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός αποτελεί ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο και είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του πολύ ψηλά στη διοργάνωση. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άπαντες μέσα στην ομάδα όπως προφανώς και ο προπονητής του Φερνάντο Σάντος, που μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώθει με έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στο οπλοστάσιό του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει κι ο ίδιος να κατακτήσει έναν τίτλο με την εθνική του ομάδα πριν τελειώσει η καριέρα του και στη Γαλλία του παρουσιάζεται μία πολύ καλή ευκαιρία -ίσως η τελευταία- για να τα καταφέρει.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Ο Φερνάντο Σάντος έχει την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά την εθνική ομάδα της χώρας του σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ο Πορτογάλος τεχνικός στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, με την οποία έφτασε μέχρι τους 16 της διοργάνωσης και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα. Αυτή τη φορά έχει να διαχειριστεί μία ομάδα με μεγάλα αστέρια, την οποία έχει καταφέρει ωστόσο να φέρει στα μέτρα του και να τους μεταδώσει τη φιλοσοφία του. Αποτελεί στοίχημα και για τον ίδιο να καταφέρει να φτάσει την Πορτογαλία ακόμη και στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν υπάρχει άλλωστε στην Ευρώπη άλλη εθνική ομάδα που να έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστή αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Δεν θα αποχωριστεί το αγαπημένο του 4-3-3 ο Φερνάντο Σάντος. Οι επιλογές του πάντως στις περισσότερες θέσεις είναι πάρα πολλές και η βασική 11άδα της Πορτογαλίας αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις από αγώνα σε αγώνα. Μια εκτίμηση για την αρχική σύνθεση ωστόσο είναι η εξής: Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Καρβάλιο, Πέπε, Ελιζέου, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Μοουτίνιο, Νάνι, Ρονάλντο, Έντερ.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Πορτογαλίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Πορτογαλία προσφέρεται στο 20.00 για την πρωτιά στη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK