Η παρουσίαση της Σλοβακίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Σλοβακίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Σλοβακίας
AFP/GETTY IMAGES

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. H Σλοβακία με έντονο... ελληνικό χρώμα μιας και στην αποστολή βρίσκονται ο Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ, καθώς και οι Στοχ και Βάις που αγωνίστηκαν στη χώρα μας σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα δεν κατεβαίνει στη διοργάνωση χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Είναι άλλωστε η παρθενική της συμμετοχή. Βρίσκεται σε έναν δύσκολο όμιλο, ωστόσο έχει πίστη για την πρόκριση. Στα φιλικά προετοιμασίας άλλωστε κατάφερε να κερδίσει με 3-1 ακόμη και την πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία. Οι παίκτες της διακρίνονται για το πάθος τους, είναι δεμένο σύνολο και μένει να δούμε τι έχουν να πουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO 2016

Η παρουσίαση της Σλοβακίας

Η Σλοβακία συμμετείχε στον τρίτο όμιλο μαζί με Ισπανία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο και FYROM. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μετρώντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και δύο ήττες. Πήρε την απευθείας πρόκριση στα τελικά, ενώ έστειλε σε αγώνες μπαράζ την Ουκρανία. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει ακόμη και τους Ισπανούς εντός έδρας με 2-1.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Σλοβακία βρίσκεται στο 2ο γκρουπ μαζί με Ρωσία, Αγγλία και Ουαλία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σλοβακία προκρίνεται σε τελική φάση Euro.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Μάτους Κόζατσικ (Βικτόρια Πλζεν), Γιάν Μούχα (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Γιάν Νόβοτα (Ραπίντ Βιέννης)

Αμυντικοί

Πέτερ Πέκαρικ (Χέρτα Βερολίνου), Μίλαν Σκρίνιαρ (Σαμπντόρια), Μάρτιν Σκρτελ (Λίβερπουλ), Νόρμπερτ Γκιόμπερ (Ρόμα), Γιάν Ντούριτσα (Λοκομοτίβ Μόσχας), Κόρνελ Σάλατα (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Τόμας Χούμποτσαν (Ντιναμό Μόσχας), Ντούσαν Σβέντο (Κολονία)

Μέσοι

Βίκτορ Πεκόφσκι (Ζίλινα), Ρόμπερτ Μακ (ΠΑΟΚ), Γιουράι Κούτσκα (Μίλαν), Πάτρικ Χροσόφσκι (Βικτόρια Πλζεν), Γιάν Γκρέγκους (Γιάμπλονετς), Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι), Οντρέι Ντούντα (Λέγκια Βαρσοβίας), Μίροσλαβ Στοχ (Μπούρσασπορ), Βλάντιμιρ Βάις (Αλ Γκαράφα)

Επιθετικοί

Μίχαλ Ντούρις (Βικτόρια Πλζεν), Άνταμ Νέμετς (Βίλεμ), Στάνισλαβ Σέστακ (Φερεντσβάρος)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Σλοβακίας

O Mάρεκ Χάμσικ είναι το πιο λαμπρό αστέρι του ρόστερ της Σλοβακίας. Ο 28χρονος άσος της Νάπολι αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες, μετρώντας 86 συμμετοχές και 18 γκολ με το εθνόσημο. Παράλληλα είναι βασικός και αναντικατάστατος με την ομάδα του στην Ιταλία, όπου φέτος έκανε εκπληκτική πορεία με 6 γκολ και 11 ασίστ σε 38 παιχνίδια.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Head coach of Slovakia Jan Kozak (L) celebrates with his team after the Euro 2016 qualifing football match between Slovakia and Spain in northern Slovak town of Zilina on October 9, 2014.  AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI        (Photo credit should read SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images)
Head coach of Slovakia Jan Kozak (L) celebrates with his team after the Euro 2016 qualifing football match between Slovakia and Spain in northern Slovak town of Zilina on October 9, 2014. AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI (Photo credit should read SAMUEL KUBANI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Από τον Ιούλιο του 2013 η Σλοβακία πορεύεται με τον Γιαν Κόζακ στον πάγκο. Ο 62χρονος προπονητής έκανε μεγάλο όνομα στην Κόζιτσε την οποία έφτασε μέχρι και τους ομίλου του Champions League το 1997.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Σλοβακίας

Ο Κόζακ αρέσκεται στο 4-2-3-1. Η πιθανότερη ενδεκάδα της Σλοβακίας στο Euro αποτελείται από τους: Κόζατσικ, Πεκράρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χουμποκάν, Πεκόβσκι, Κούτσκα, Ντούντα, Χάμσικ, Βάις, Ντούρις.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Σλοβακίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Σλοβακίας
COPYRIGHT 2010 © MATTHEW ASHTON/AMA WWW.MATTHEWASHTON.COM WWW.AMASPORTSPHOTOAGENCY.COM [email protected] 0788516316

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η αλήθεια είναι πως η Σλοβακία είναι αουσάιντερ για την κατάκτηση της διοργάνωσης, αλλά για τους τολμηρούς, η απόδοσή της φτάνει το 150.00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK