Η παρουσίαση της Σουηδίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Σουηδίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Σουηδία αποτελεί την ήρεμη δύναμη στις περισσότερες από τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετέχει. Αυτό θα είναι το προφίλ της και σε αυτό το τουρνουά, με τον σούπερ σταρ, Ζλάτα Ιμπραχίμοβιτς να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Η Σουηδία τερμάτισε στην 3η θέση του 7ου ομίλου πίσω από τις Αυστρία και Ρωσία. Συγκέντρωσε 18 βαθμούς με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες και κέρδισε το εισιτήριο για τα μπαράζ. Στα νοκ-άουτ οι Σουηδοί τέθηκαν αντιμέτωποι με τη Δανία και πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Γαλλία με συνολικό σκορ 4-3.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Σουηδία βρίσκεται στον 5ο όμιλο μαζί με το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ιρλανδία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Αυτή είναι η 6η φορά που συμμετέχει σε Euro η Σουηδία (1992, 2000, 2004, 2008, 2012), ενώ από το 2000 κι έπειτα δεν έχει απουσιάσει από καμία διοργάνωση. Μεγαλύτερη επιτυχία της η συμμετοχή στα ημιτελικά του 1992 (ήττα από Γερμανία με 3-2), διοργάνωση που φιλοξένησε η ίδια.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Αντρέας Ίσακσον (Κασίμπασα), Ρόμπιν Όλσεν (Κοπεγχάγη), Πάτρικ Κάλγκρεν (ΑΪΚ).

Αμυντικοί

Μίκαελ Λούστιγκ (Σέλτικ), Έρικ Γιόχανσον (Κοπεγχάγη), Αντρέας Γκράνκβιστ (Κρασνοντάρ), Μάρτιν Όλσον (Νόριτς), Πόντους Γιάνσον (Τορίνο), Βίκτορ Νίλσεν Λίντελεφ (Μπενφίκα), Λούντβιγκ Αουγκούστινσον (Κοπεγχάγη).

Μέσοι

Έμιλ Φόρσμπεργκ (Λειψία), Σεμπάστιαν Λάρσον (Σάντερλαντ), Άλμπιν Έκντάλ (Αμβούργο), Κιμ Σέλστρεμ (Γκρασχόπερς), Όσκαρ Χίλιεμαρκ (Παλέρμο), Πόντους Βέρνμπλουμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Όσκαρ Λεβίτσκι (Μάλμε), Τζίμι Ντουρμάζ (Ολυμπιακός), Ερκάν Ζενγίν (Τράμπζονσπορ).

Επιθετικοί

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν), Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Έμιρ Κούγιοβιτς (Νόρκεπινγκ), Γιον Γκουιντέτι (Θέλτα).

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι σταρ και το δείχνει. Δεν θα μπορούσε έτσι να μην αποτελέσει τον ηγέτη της εθνικής Σουηδίας σε ακόμη μία διοργάνωση. Είναι αυτός στον οποίο πιστεύει, όχι μόνο η ίδια του ομάδα, αλλά ολόκληρο το σουηδικό έθνος. Ο ίδιος προφανώς και το γνωρίζει και φαίνεται να το απολαμβάνει. Σκοπός είναι βέβαια, πέρα από τις καλές εμφανίσεις και τα εντυπωσιακά γκολ, να δώσει και ουσία στην ομάδα του και να τη βοηθήσει να πάει ψηλά στη διοργάνωση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Ο 58χρονος Έρικ Χάμρεν δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο ως ομοσπονδιακός προπονητής. Βρίσκεται στον πάγκο της Σουηδία από το 2009 κι έκτοτε μετράει 44 νίκες, 13 ισοπαλίες και 21 νίκες. Στο βιογραφικό του έχει καταγραφεί μια επική ισοπαλία με τη Γερμανία στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, όταν η ομάδα βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο 55' και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τέσσερα γκολ στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Δεν αποτελεί το... δυνατό χαρτί των Σκανδιναβών σε αυτή τη διοργάνωση.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Ο Έρικ Χάμρεν δεν θα αλλάξει το 4-4-2 με το οποίο αγωνίζεται η ομάδα του. Ενώ τα πλάνα του ελάχιστα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν συγκριτικά με ό,τι μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Μια πιθανή 11άδα αποτελείται από τους: Ίσακσον, Λούστιγκ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον, Λάρσον, Σέλστρεμ, Λεβίτσκι, Φόρσμπεργκ, Ιμπραχίμοβιτς, Μπεργκ.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Σουηδίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Σουηδία προσφέρεται στο 100.00 για την πρωτιά στη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK