Η παρουσίαση της Ελβετίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Ελβετίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Ελβετία αποτελεί μία από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες. Ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο έγραψε μία απουσία από το προηγούμενο Euro. Στο Μουντιάλ πάντως της Βραζιλίας τα πήγε μια χαρά, φτάνοντας μέχρι τους "16". Ίσως αυτό που της λείπει είναι η ομοιογένεια, καθώς αρκετοί παίκτες της δεν είναι Ελβετοί, αλλά έχουν πάρει την ιθαγένεια. Είναι πάντως σε έναν όμιλο όπου μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO 2016

Granit Xhaka of Switzerland (C) celebrates scoring a goal with team mates Xherdan Shaqiri (L) and Valon Behrami during their World Cup 2014 qualifying soccer match against Slovenia in Ljubljana, September 7, 2012. REUTERS/Srdjan Zivulovic  (SLOVENIA - Tags: SPORT SOCCER) 
Picture Supplied by Action Images
Granit Xhaka of Switzerland (C) celebrates scoring a goal with team mates Xherdan Shaqiri (L) and Valon Behrami during their World Cup 2014 qualifying soccer match against Slovenia in Ljubljana, September 7, 2012. REUTERS/Srdjan Zivulovic (SLOVENIA - Tags: SPORT SOCCER) Picture Supplied by Action Images ACTION IMAGES / REUTERS

Η Ελβετία συμμετείχε στον πέμπτο όμιλο μαζί με Αγγλία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία και Σαν Μαρίνο. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 21 βαθμούς, μετρώντας 7 νίκες, 3 ήττες και καμία ισοπαλία! Μεγαλύτερή της νίκη ήταν κόντρα στο Σαν Μαρίνο εντός έδρας με 7-0, ενώ η επίθεσή της ήταν από τις καλύτερες των προκριματικών με 24 γκολ.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Ελβετία βρίσκεται στο 1ο γκρουπ μαζί με Γαλλία, Ρουμανία και Αλβανία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Η παρουσίαση της Ελβετίας
2008 GETTY IMAGES

Για την Ελβετία αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα συμμετάσχει σε Euro. Έχει πάει άλλες τρεις φορές το 1996, το 2004 και το 2008. Και τις τρεις φορές αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ωστόσο την τελευταία φορά που πήγε (2008), κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη. Πλέον ο στόχος της είναι να κάνει το βήμα παραπάνω.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Μάρβιν Χιτς (Άουγκσμπουργκ), Ρόμαν Μπούρκι (Ντόρτμουντ)

Αμυντικοί

Στέφαν Λίχτσταϊνερ (Γιουβέντους), Φρανσουά Μουμπάντζ (Τουλούζ), Νίκο Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Στιβ φον Μπέργκεν (Γιουνγκ Μπόις), Μίκαελ Λανγκ (Βασιλεία), Ρικάρντο Ροντρίγκεθ (Βόλφσμπουργκ), Ζοάν Τζουρού (Αμβούργο), Φάμπιαν Σερ (Χόφενχαϊμ)

Μέσοι

Φάμπιαν Φράι (Μάιντς), Γκράνιτ Τζάκα (Άρσεναλ), Βαλόν Μπεχράμι (Γουότφορντ), Ντένις Ζακαρία (Γιουνγκ Μπόις), Μπλέριμ Τζεμαϊλί (Τζένοα), Ζέλσον Φερνάντες (Ρεν), Σάνι Ταρασάι (Γκρασχόπερς), Τζερντάν Σατσίρι (Στόουκ)

Επιθετικοί

Μπριλ Εμπολό (Βασιλεία), Χάρις Σεφέροβιτς (Φρανκφούρτη), Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν), Ερέν Ντερντιγιόκ (Κασίμπασα)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Ο Γκράνιτ Τζάκα είναι το μεγάλο ταλέντο της χώρας. Είναι μόλις 23 ετών, αλλά η εμπειρία που διαθέτει είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας του. Ο γεννημένος το 1992 Ελβετός μέσος, αγωνιζόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην γερμανική Γκλάντμπαχ, όπου δεν έβγαινε από την ενδεκάδα. Το φετινό καλοκαίρι μάλιστα, ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ και την Άρσεναλ να τον αποκτήσουν έναντι 40.000.000 ευρώ και να "χτίσουν" πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Δεν το λες και λίγο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς βρίσκεται στον ελβετικό πάγκο από το 2014. Καθοδήγησε την ομάδα με μαεστρία στα προκριματικά του Euro, ελέγχει άριστα τα αποδυτήρια και οι παίκτες του τον εμπιστεύονται. Στην καριέρα του έχει προπονήσει ομάδες όπως η Λάτσιο, η Σιόν, η Σαμσουνσπόρ και η Γιουνγκ Μπόις.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Ο 52χρονος κόουτς προτιμά το 4-3-3, με το μεγαλύτερο όπλο του να είναι η μεσοεπιθετική γραμμή. Η πιθανότερη ενδεκάδα της Ελβετίας απαρτίζεται από τους: Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Τζούρου, Σαρ, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Τζεμάιλι, Σατσίρι, Μεχμέντι και Σεφέροβιτς.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Ελβετίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Ελβετία αποτελεί ένα από τα αουτσάιντερ για την κατάκτηση της διοργάνωσης με την απόδοσή της στο 60.00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK