Η παρουσίαση της Ουαλίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Ουαλίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. H Ουαλία συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro και αποτελεί επιτυχία και μόνο το γεγονός πως θα βρίσκεται στη Γαλλία. Για μια χώρα μόλις 3.000.000 κατοίκων και που το βασικό της σπορ είναι το ράγκμπι, είναι λογικό πως δεν υπάρχουν και τεράστιες απαιτήσεις. Ωστόσο η συμμετοχή παικτών στο ρόστερ όπως οι Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ κάνουν τους Ουαλούς υπολογίσιμη δύναμη και ικανούς για κάποια έκπληξη.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO 2016

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Η Ουαλία συμμετείχε στον δεύτερο όμιλο μαζί με Βέλγιο, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Κύπρος και Ανδόρα. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μετρώντας 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση για τα τελικά του Euro.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Ουαλία βρίσκεται στο 2ο γκρουπ μαζί με Ρωσία, Αγγλία και Σλοβακία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Αυτή θα είναι η παρθενική συμμετοχή της Ουαλίας σε τελική φάση Euro.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Ντάνι Γουόρντ (Λίβερπουλ), Οουέιν Φον Γουίλιαμς

Αμυντικοί

Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Νιλ Τέιλορ (Σουόνσι), Κρις Γκάντερ (Ρέντινγκ), Άσλεϊ Γουίλιαμς (Σουόνσι), Τζέιμς Τσέστερ (Γουέστ Μπρομ), Άσλεϊ Ρίτσαρντς (Φούλαμ), Τζέιμς Κόλινς (Γουέστ Χαν)

Μέσοι

Άαρον Ράμσεϊ (Άρσεναλ), Τζο Λέντλι (Κρίσταλ Πάλας), Ντέιβιντ Βον (Νότιγχαμ), Τζο Άλεν (Λίβερπουλ), Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κρίσταλ Πάλας), Τζορτζ Γουίλιαμς (Φούλαμ), Άντι Κινγκ (Λέστερ), Ντέιβ Έντουαρντς (Γουλβς)

Επιθετικοί

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χαλ Ρόμπσον-Κάνου (Ρέντινγκ), Σαμ Βόουκς (Μπέρνλι), Σάιμον Τσερτς (Νότιγχαμ), Ντέιβιντ Κότεριλ (Μπέρμιγχαμ)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα του στο ποδόσφαιρο και αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη αυτής της ομάδας. Τα γκολ του την οδήγησαν στα γήπεδα της Γαλλίας και οι Ουαλοί περιμένουν πολλά από αυτόν. Μετράει 54 συμμετοχές με το εθνόσημο και 19 τέρματα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Μπορεί αρκετοί να μην το θυμούνται, αλλά ο νυν προπονητής της Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν, πριν αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδας, βρισκόταν στον πάγκο της Λάρισας στη Football League. Έφτασε στην ελληνική ομάδα με στόχο την άνοδο, όμως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Λάρισα τον οδήγησαν στο διαζύγιο έξι μήνες μετά την πρόσληψή του. Λίγες ημέρες αργότερα είπε το ναι στην πρόταση της ομοσπονδίας της Ουαλίας και από τότε έφτιαξε και το όνομά του, αλλά και την ομάδα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Η Κόουλμαν προτιμά το 3-4-1-2. Η πιθανότερη ενδεκάδα της Ουαλίας στo Euro αποτελείται από τους: Χένεσι, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκούντερ, Κινγκ, Άλεν, Τέιλορ, Ράμσεϊ, Ρόμπσον-Κανού, Μπέιλ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Η 2η εμφάνιση

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Ουαλίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο η Ουαλία. Η απόδοσή της για κατάκτηση της διοργάνωσης φτάνει το 80.00!

News 24/7

24MEDIA NETWORK