Ανακοίνωσε Μπότας για αντί-Σένα η Γουίλιαμς

Ο Φινλανδός Βαλτέρι Μπότας θα γίνει ο παρτενέρ του Παστόρ Μαλδονάδο στη Williams για το 2013, αντικαθιστώντας τον Μπρούνο Σένα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κατασκευάστρια εταιρία.

Ανακοίνωσε Μπότας για αντί-Σένα η Γουίλιαμς

Ο Βραζιλιάνος πιλότος "κόπηκε" από τη Williams εξαιτίας των απογοητευτικών εμφανίσεων τη φετινή σεζόν, έχοντας πάρει τη "σκυτάλη" από το βετεράνο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Η 16η θέση που κατέλαβε στην κατάταξη των πιλότων και οι μόλις 31 πόντοι σε 20 αγώνες, οδήγησαν τον ανιψιό του Άιρτον Σένα στην πόρτα της εξόδου.

Ο 23χρονος Μπότας είναι ο εκλεκτός του επικεφαλής της ομάδας, Φρανκ Γουίλιαμς: "Στο πρόσωπο του Παστόρ και του Βαλτέρι, έχουμε 2 από τα πιο σπουδαία ταλέντα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το τι μπορεί να φέρει το 2013 στη Williams".

Από το 2010 ο Μπότας χρησιμοποιείται ως οδηγός δοκιμών για την ομάδα, αλλά εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του σε αρκετά Σαββατοκύριακα τη φετινή σεζόν, όταν οδηγούσε για τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα GP3 και θα κάνει το ντεμπούτο του στο ανώτατο επίπεδο στις 17 Μαρτίου του 2013, στο GP της Μελβούρνης.

"Ήταν το όνειρο της ζωής μου να τρέξω στη Formula 1. Είναι ξεχωριστό ότι το υλοποιώ με μία από τις πιο θρυλικές ομάδες. Απόλαυσα τα 3 χρόνια μου στη Williams και αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου εδώ, οπότε στόχος μου είναι να μείνω για το 2013 και να προοδεύσω ως οδηγός", τόνισε ο Μπότας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK