Απάντησε στο ξέσπασμα του Vettel η Pirelli

Δύο ημέρες μετά από το ξέσπασμα του Sebastian Vettel με αφορμή το περιστατικό στο βελγικό Grand Prix της περασμένης Κυριακής, η Pirelli θέλησε να του απαντήσει με ανακοίνωση.

Απάντησε στο ξέσπασμα του Vettel η Pirelli

Ο Sebastian Vettel στάθηκε άτυχος στο Grand Prix του Βελγίου, καθώς δύο γύρους πριν από το φινάλε και ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση, ένα κλατάρισμα στο ελαστικό του ήταν η αιτία να τεθεί εκτός των θέσεων που δίνουν βαθμούς.

Αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα, ο Γερμανός, φανερά εκνευρισμένος από την εξέλιξη του Grand Prix ζήτησε εξηγήσεις από τους ανθρώπους της Pirelli, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους απάντηση την Τρίτη (25/8), κάνοντας λόγο για ορισμένα αιτήματά τους που δεν είχαν γίνει αποδεκτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Pirelli: "Το Νοέμβριο του 2013 η Pirelli ζήτησε να υπάρχει κανονισμός όσον αφορά στο μέγιστο αριθμό γύρων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο σετ ελαστικών, στο πλαίσιο πολλών παραμέτρων που αφορούν στην σωστή χρήση των ελαστικών. Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Στην πρόταση μας λέγαμε η πιο σκληρή εκ των δυο διαθέσιμων γομών (prime tyre) να χρησιμοποιείται μέχρι το 50% της απόστασης ενός αγώνας και η πιο μαλακή εκ των δυο διαθέσιμων γομών (option tyre) να χρησιμοποιείται μέχρι το 30% της απόστασης ενός αγώνα. Αν αυτά είχαν εφαρμοστεί στον αγώνα του Σπα τότε η μέγιστη χρήση της μέσης γόμας θα είχε περιοριστεί στους 22 γύρους".

Διαβάστε ακόμη:

Έξαλλος ο Vettel: "Αν είχε συμβεί νωρίτερα, θα είχα γ@@@θεί"

Αφιερώματα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

Μηχανή του Χρόνου ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 

Πάνος Σεϊτανίδης

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

VIDEO

F1 AGENDA