Από έδρα, σε έδρα!

Το αυστριακό Grand Prix που επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στο καλεντάρι, έλαβε χώρα στο Red Bull Ring, μία πίστα που ανήκει στην γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών άρα και η αγωνιστική της ομάδα έτρεχε εντός έδρας. Τι κοινό έχουν τα GP Αυστρίας, Μ. Βρετανίας και Γερμανίας;

Από έδρα, σε έδρα!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η μάχη μεταφέρεται στο Silverstone όπου και πάλι η Red Bull Racing αγωνίζεται εντός έδρας, αυτή τη φορά διότι οι δικές της εγκαταστάσεις, είναι μόλις μισή ώρα μακριά, στο Milton Keynes.

Από έδρα σε έδρα λοιπόν, με τον Sebastian Vettel να μιλάει για τον ένατο αγώνα της χρονιάς: «Πάντα μου αρέσει να πηγαίνω στο Silverstone, είναι απίστευτο το συναίσθημα όταν οδηγείς σε αυτή την πίστα ενώ η προσέλευση των βρετανών θεατών είναι εντυπωσιακή. Άσχετα με το αν βρέχει ή όχι, όλοι δείχνουν να το απολαμβάνουν! Είναι μία γεμάτη περίοδος, είχαμε τον αγώνα στην έδρα της Red Bull, την Αυστρία, τώρα τον εντός έδρας αγώνα για την ομάδα και μετά πάμε στον δικό μου εντός έδρας αγώνα, στη Γερμανία! Το ξεχωριστό στον αγώνα του Silverstone, είναι πως η πίστα βρίσκεται πολύ κοντά στο εργοστάσιο και πολλοί εργαζόμενοι σε αυτό, που δουλεύουν σκληρά για να κάνουν το μονοθέσιό μας ανταγωνιστικό, θα είναι στις κερκίδες με τις οικογένειές τους! Ελπίζω να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για εκείνους. Παράλληλα, μιας και το εργοστάσιο είναι μόνο μισή ώρα από την πίστα, πολλοί μηχανικοί μας θα μπορούν ακόμα και να κοιμούνται στα σπίτια τους αυτές τις ημέρες, πράγμα ευχάριστο για εκείνους. Έχω καλές αναμνήσεις από το Silverstone, με την καλύτερη να είναι η νίκη μου εκεί το 2009. Ο Mark Webber πανηγύρισε άλλες δύο, το 2010 και το 2012, έχουμε λοιπόν καλή παράδοση σε αυτή την πίστα».

Παράδοση που όμως δύσκολα θα συνεχιστεί αφού οι Mercedes έχουν για τα καλά το πάνω χέρι. Πάντως αναμένεται οι «ταύροι» να τα πάνε καλύτερα απ’ ότι στον προηγούμενο αγώνα, μιας και η χάραξη της αγωνιστικής διαδρομής στο Silverstone τονίζει περισσότερο τις αρετές της RB10.

News 24/7

24MEDIA NETWORK