Από την Αυστρία ως την Αγγλία

Ένατη στάση στον φετινό μαραθώνιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 είναι η Μεγάλη Βρετανία. Θυμόμαστε τις σημαντικότερες ειδήσεις που μεσολάβησαν από το προηγούμενο GP.

Από την Αυστρία ως την Αγγλία

Πριν από δύο εβδομάδες οι Mercedes επέστρεψαν στην κορυφή με το 1-2 στο Red Bull Ring και παρότι… καλοκαίρι, υπήρξαν αρκετές ειδήσεις προτού οι οδηγοί βρεθούν ξανά πίσω από το τιμόνι. Ας τις θυμηθούμε:

- H Red Bull διέψευσε τα σενάρια που την ήθελαν να φτιάχνει δική της μονάδα ισχύος από το 2015.

- Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμό αποφάσισε από του χρόνου, η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα να συνεπάγεται εκ νέου διαδικασία κανονικής εκκίνησης. Πολλοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον κανονισμό αυτό.

- Αποφασίστηκε η χρήση 4 μονάδων ισχύος για όλη τη σεζόν από κάθε οδηγό. Φέτος επιτρέπονται πέντε. Όποιος χρειαστεί επιπλέον μονάδα θα εκκινεί τελευταίος.

- Αποφασίστηκαν ακόμα η μείωση των ωρών εργασίας στις αεροδυναμικές σήραγγες αλλά και στο CFD, επιβάλλεται η χρήση μόνο μίας αεροσήραγγας ανά έτος ενώ μείωση θα έχουμε και στις δοκιμές εξέλιξης. Συγκεκριμένα, το χειμώνα θα έχουμε τρία τετραήμερα τεστ επί ευρωπαϊκού εδάφους ενώ μέσα στη σεζόν θα διεξαχθούν δύο διήμερα τεστ, με τις 2 από τις 4 μέρες αυτών να αφορούν αποκλειστικά νέους οδηγούς.

- Ο επικεφαλής της McLaren, Ron Dennis, βάρεσε καμπανάκι για τον Jenson Button που δύσκολα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη βρετανική εταιρεία.

- Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Bernie Ecclestone, απειλεί τους οργανωτές του Grand Prix της Μόντσα θα τεθεί εκτός προγράμματος μετά το 2016. Ο λόγος απλός: διαπραγματεύονται το νέο συμβόλαιο.

- Tony Fernandes πούλησε την Caterham F1 σε κοινοπραξία επενδυτών από τη Μέση Ανατολή και την Ελβετία. Τα ηνία της ομάδας θα έχει ο Colin Kolles, με τεχνικό διευθυντή τον πρώην οδηγό Christjian Albers.

- Η Haas μπορεί να ξεκινήσει την αγωνιστική της περιπέτεια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2016, όμως το λογότυπό της θα κοσμεί φέτος τα μονοθέσια της Ferrari. Εκτός απροόπτου, η ιταλική εταιρεία θα προμηθεύει τη Haas με μονάδες ισχύος.

- Ο Kimi Raikkonen σκοπεύει να αποχωρήσει από τη F1 μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με τη Ferrari, στο τέλος του 2015.

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK