Αποχωρεί από τη Red Bull o Vettel

Με βόμβα μεγατόνων ξημέρωσε το Σάββατο αφού η μεγάλη ανακοίνωση αποχώρησης οδηγού από ομάδα της Formula 1, δεν ήρθε από τη Ferrari αλλά από τη Red Bull! Ο Sebastian Vettel φεύγει από τη Red Bull Racing στο τέλος της σεζόν και προβάρει ήδη τα κόκκινα αφού αναμένεται να αντικαταστήσει τον Fernando Alonso στο Μαρανέλο!

Αποχωρεί από τη Red Bull o Vettel

Ο Vettel είχε συμβόλαιο και για το 2015 με τους πρωταθλητές αλλά ενεργοποίησε όρο απόδοσης σε αυτό, που του επιτρέπει να το σπάσει!

« Όταν το μυαλό ενός οδηγού δεν είναι πια εδώ, δεν έχει σημασία το τι γράφεται σε ένα χαρτί. Μία συνεργασία μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο όταν τη θέλουν και οι δύο πλευρές. Προφανώς η Ferrari του έκανε πολύ ελκυστική προσφορά. Τον ξέρω πολύ καλά, έχουμε περάσει πολλά μαζί και είναι σαφές πως άλλαξε πολύ πρόσφατα άποψη για το μέλλον του. Δεν είναι απόφαση που παίρνεις εύκολα αλλά ήταν μόλις χθες βράδυ που μας ενημέρωσε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον. Θα είναι στην καρδιά όλων μας εδώ στη Red Bull αλλά από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι αντίπαλος», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Horner και Vettel με τα τρόπαια των πρωταθλητών σε κατασκευαστές και οδηγούς για το 2013

Μένει να επιβεβαιωθεί και από πλευράς Ferrari πως ο Alonso όντως αποχωρεί (με πιθανότερο προορισμό τη Honda) και πως ο Vettel είναι ο εκλεκτός για τη θέση του αντικαταστάτη του. Άλλωστε είχε δηλώσει δημόσια εδώ και χρόνια πως θέλει κάποια στιγμή να οδηγήσει για τη Ferrari.

«Νομίζω πως έφτασε σε ένα στάδιο της καριέρας του όπου ήθελε μία νέα πρόκληση και με όσα συμβαίνουν στη Ferrari και τη θέση που άνοιξε, θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για αυτή. Έκανε την επιλογή του, δεν έχει μάνατζερ και ανθρώπους γύρω του να τον επηρεάζουν. Είναι δική του απόφαση και τη σεβόμαστε», είπε σχετικά ο Horner.

Τα παραπάνω δίνουν τέλος σε μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2009 και περιλαμβάνει έως τώρα 38 νίκες, 44 pole positions, τέσσερις τίτλους οδηγών και τέσσερις κατασκευαστών. Ως απόφοιτος της ακαδημίας της Red Bull, o Γερμανός είχε νωρίτερα εντυπωσιάσει με την Scuderia Toro Rosso, αφού υπό βροχή στη Μόντσα το 2008 είχε γίνει ο νεότερος κάτοχος pole και νεότερος νικητής.

Όσο για τον αντικαταστάτη του, η RBR επέλεξε τον Daniil Kvyat!

Ινδία 2013, η στιγμή που ο Vettel κατακτά τον τέταρτο και τελευταίο τίτλο του με τα χρώματα της Red Bull Racing

Η σχετική ανακοίνωση της αυστριακής ομάδας αναφέρει: «Ο Sebastian Vettel μας ενημέρωσε πως θα αφήσει την Infiniti Red Bull Racing στο τέλος της σεζόν. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για τον απίστευτο ρόλο που έπαιξε στην επιτυχία της Infiniti Red Bull Racing αυτές τις έξι σεζόν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο βήμα στην καριέρα του αλλά ταυτόχρονα κοιτάμε με ενθουσιασμό το μέλλον αφού η θέση που αφήνει κενή ανοίγει το δρόμο για τη νέα γενιά οδηγών της Red Bull. Ο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών έχει βγάλει πολλά μεγάλα ταλέντα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα τους είναι ο Sebastian Vettel και ο Daniel Ricciardo που φέτος έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες με την ομάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο στο πλευρό του Daniel το 2015 θα βρίσκεται ένα ακόμα ανερχόμενο αστέρι από το Junior πρόγραμμά μας, ο Daniil Kvyat».

News 24/7

24MEDIA NETWORK