Δυσαρέσκεια Button για την πρόταση Ecclestone

O Jenson Button εκτιμά ότι η πρόταση του Bernie Ecclestone για τα τρία συνεχόμενα Grand Prix στην Ασία θα καταπονήσει πολύ τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα του 2016.

Δυσαρέσκεια Button για την πρόταση Ecclestone

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των ομάδων περί καλοκαιρινού διαλείμματος τριών εβδομάδων, ο Bernie Ecclestone πρότεινε τη διεξαγωγή τριών συνεχόμενων Grand Prix σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Μαλαισία μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Ως εκ τούτου, το βελγικό Grand Prix θα μεταφερθεί από τις 28 Αυγούστου στις 4 Σεπτεμβρίου, το ιταλικό θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια οι ομάδες θα "μετακομίσουν" στην Ασία για τους συνεχόμενους αγώνες σε Σιγκαπούρη (25/9), Ιαπωνία (2/10) και Μαλαισία (9/10).

Ο Jenson Button έχει ενδοιασμούς γι' αυτήν την πρόταση: "Είναι εύκολο για τους πιλότους, αλλά πολύ δύσκολο για τις ομάδες. Αυτοί οι άνθρωποι περνούν ούτως ή άλλως πολύ μεγάλο διάστημα μακριά από το σπίτι τους και τις οικογένειές τους.

Αν υπολογιστούν τα ταξίδια και οι γενικότερες ετοιμασίες, τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι θα είναι πολύ σκληρό. Προσωπικά πιστεύω ότι τα τρία συνεχόμενα Grand Prix είναι υπερβολή για τη Formula 1.

Επίσης, θα ήταν καλό να γίνουν "κολλητά" τα Grand Prix σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία γιατί οι δύο χώρες απέχουν μόλις 300 χιλιόμετρα. Αν κάνεις έναν καλό αγώνα στην Σιγκαπούρη, τότε πηγαίνεις με ανεβασμένη ψυχολογία στην Μαλαισία".

Το προτεινόμενο καλεντάρι για το 2016

3 Απριλίου - Αυστραλία

10 Απριλίου - Κίνα

24 Απριλίου - Μπαχρέιν

1 Μαΐου - Ρωσία

15 Μαΐου - Ισπανία

29 Μαΐου - Μονακό

12 Ιουνίου - Καναδάς

26 Ιουνίου - Βρετανία

3 Ιουλίου - Αυστρία

17 Ιουλίου Ευρώπη (Μπακού)

31 Ιουλίου - Γερμανία

7 Αυγούστου - Ουγγαρία

4 Σεπτεμβρίου - Βέλγιο

11 Σεπτεμβρίου - Ιταλία

25 Σεπτεμβρίου - Σιγκαπούρη

2 Οκτωβρίου - Ιαπωνία

9 Οκτωβρίου - Μαλαισία

23 Οκτωβρίου - ΗΠΑ

30 Οκτωβρίου - Μεξικό

13 Νοεμβρίου - Βραζιλία

27 Νοεμβρίου - ΗΑΕ

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Δικαιοσύνη ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Να φας έχεις, να πληρώσεις την τράπεζα δεν έχεις;

Παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων 900.000 ευρώ, εταιρίες και δικηγορικά γραφεία φέρονται να κινούνται εκτός θεσμικού πλαισίου με όρους προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές... Το NEWS247 διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες

Life Guide ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

6+1 μυστικά που δεν μαθαίνεις ποτέ από τους εργαζόμενους σε αυτά

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο όταν φεύγεις από το δωμάτιό σου για να απολαύσεις μια βόλτα στην πόλη ή όταν πας για μπάνιο; Διάβασε ποια είναι τα 7 πράγματα που δεν μαθαίνεις ποτέ

 

Πάνος Σεϊτανίδης

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

VIDEO

F1 AGENDA