Δυσαρεστημένοι στη Lotus για τις αλλαγές της Pirelli

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις της Lotus με αφορμή τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει η Pirelli στα ελαστικά, με αφετηρία το Grand Prix του Καναδά.

Δυσαρεστημένοι στη Lotus για τις αλλαγές της Pirelli

Τα παράπονα που εξέφρασαν οι περισσότερες ομάδες για την κατάσταση των ελαστικών και για τα πολλά πιτ στοπ που είναι αναγκασμένες να πραγματοποιήσουν, ανάγκασαν τους υπεύθυνους της Pirelli να λάβουν μέτρα και να προχωρήσουν σε αλλαγές.

Το γεγονός αυτό δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της Lotus με το αφεντικό της, Έρικ Μπουγιέ, να είναι αρνητικός στις νέες αλλαγές, παρομοιάζοντας τη Formula 1 με το ποδόσφαιρο.

"Απλά φανταστείτε για ένα λεπτό ότι επειδή μια ομάδα ποδοσφαίρου δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο οι αντίπαλοι της, να αλλάζουν τις διαστάσεις του γηπέδου στο ημίχρονο. Οι αλλαγές μπορεί να είναι εκνευριστικές και ελπίζω να μην είναι συνταρακτικές. Είναι φανερό πως η Pirelli βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς δέχθηκε πιέσεις από άλλους", δήλωσε ο Μπουγιέ αφήνοντας αιχμές για τις φήμες που ήθελαν την Red Bull να ασκεί πίεση για αλλαγές στα ελαστικά.

"Όπως κάθε χρονιά, μερικές ομάδες κάνουν καλύτερη δουλειά από μερικές άλλες με τα σχέδια τους, και μερικοί οδηγοί είναι περισσότερο προσαρμοστικοί από άλλους στις αλλαγές του αυτοκινήτου και των ελαστικών. Είναι εκνευριστικό όταν έχεις φτιάξει ένα αμάξι να σου πουν ότι θα γίνουν αλλαγές στη μέση της χρονιάς. Έχουμε μια ομάδα με ταλαντούχους σχεδιαστές και μηχανικούς που θα δουλέψουν δυο φορές πιο σκληρά για να βεβαιωθούν ότι θα προσαρμοστούμε στις αλλαγές με τον πιο ανταγωνιστικό τρόπο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK