Εκτός Ferrari ο Mattiacci

O Maurizio Arrivabene αναλαμβάνει άμεσα το ρόλο του επικεφαλής της Gestione Sportiva.

Εκτός Ferrari ο Mattiacci

Λιγότερο από 24 ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2014, το πρώτο μετά από 21 χρόνια (!) που η Ferrari έμεινε χωρίς νίκη, έχουμε αλλαγή ηγεσίας!

O Marco Mattiacci που διαδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο τον Stefano Domenicali, αποτελεί επίσημα παρελθόν. Τη θέση του ως επικεφαλής της Gestione Sportiva, αναλαμβάνει ο επίσης Ιταλός Maurizio Arrivabene. Αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, πρόκειται για τον αντιπρόεδρο στρατηγικής και μάρκετινγκ της Philip Morris, που εξακολουθεί να αποτελεί χορηγό της Ferrari.

Εργάστηκε σε αυτή από το 1997, έχοντας τον προαναφερθέντα ρόλο από το 2011. Ένα χρόνο νωρίτερα, έγινε μέλος της Κομισιόν της F1, ως εκπρόσωπος όλων των χορηγών που εμπλέκονται στο σπορ.

Η ανακοίνωση της Ferrari, περιελάμβανε δηλώσεις του προέδρου της, Sergio Marchionne:

"Αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Maurizio Arrivabene, διότι σε αυτή την ιστορική περίοδο για τη Scuderia αλλά και την F1, χρειαζόμαστε κάποιον που να κατανοεί πλήρως όχι μόνο τη Ferrari αλλά και τους μηχανικούς διακυβέρνησης καθώς και τις απαιτήσεις του σπορ. Ο Maurizio ξέρει καλά αυτούς τους τομείς. Έχει υπάρξει πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Scuderia και ως μέλος της κομισιόν της F1, ξέρει καλά τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε.

Αποτέλεσε μόνιμη πηγή καινοτόμων ιδεών σχετικά με το πώς να ενισχυθεί η δημοτικότητα του σπορ. Η εμπειρία του σε διοικητικό ρόλο, σε μία τόσο περίπλοκη και περιορισμένη από τη συγκεκριμένους κανονισμούς αγορά, θα βοηθήσει επίσης. Τόσο στη διαχείριση της ομάδας όσο και στο να της δώσει νέα κίνητρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να εξασφαλίσω την παρουσία του στο αγωνιστικό μας τμήμα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Marco Mattiacci για τις υπηρεσίες του στη Ferrari αυτά τα 15 χρόνια και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον".

Αυτή αναμένεται να μην είναι η τελευταία αλλαγή υψηλόβαθμου στελέχους στο Μαρανέλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK