Ενδεχόμενο ευθύνης η McLaren για το ατύχημα του Alonso

Αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση Alonso, αφού ένα μήνα μετά από το σοβαρό ατύχημα στην Βαρκελώνη υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως να υπήρξε μηχανικό πρόβλημα στο MP4-30 και κατ' επέκταση η McLaren να φέρει ευθύνη.

Ενδεχόμενο ευθύνης η McLaren για το ατύχημα του Alonso

Ο Ισπανός πιλότος έχει αρχίσει να θυμάται μερικές λεπτομέρειες της μοιραίας 22ας Φεβρουαρίου, όταν το μονοθέσιό του χτύπησε ανεξήγητα σε έναν τοίχο κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού αγώνα στο Μοντμελό πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η McLaren είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε τίποτα το ασυνήθιστο, ωστόσο ο Fernando Alonso υποστήριξε ότι "η ομάδα είχε κατασκευάσει ένα πρόσθετο αισθητήρα για την αύξηση της πρόσληψης των δεδομένων".

Αυτή η λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο Ισπανός ταιριάζει με ένα γράφημα, στο οποίο αποτυπώθηκε το ατύχημα και έδειξε τον πιλότο να κάνει μια απότομη "τιμονιά" προς τα δεξιά σαν να προσπαθούσε να το "ξεμπλοκάρει".

Μέχρι πρότινος, η επίσημη εκδοχή για το ατύχημα από πλευράς McLaren έλεγε ότι ο Alonso είχε πέσει θύμα των ισχυρών ανέμων τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ υπενθυμίζεται πως αρχικά η βρετανική ομάδα είχε αποκρύψει ότι ο πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Ισπανός οδηγός προετοιμάζεται για την επιστροφή στη δράση, αρχής γενομένης από το Grand Prix της Μαλαισίας, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων της προσεχούς Πέμπτης (26/3) στην Σεπάνγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK