GP Καναδά (FP2): Hamilton στο τετράγωνο

Ο Βρετανός ήταν ξανά ταχύτερος αλλά με τον Vettel να ακολουθεί.

GP Καναδά (FP2): Hamilton στο τετράγωνο

Το δύο στα δύο στις σημερινές ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Καναδά, πραγματοποίησε στο FP2 o Lewis Hamilton. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε ξανά την καλύτερη επίδοση, αυτή τη φορά με χρόνο 1.14.212. Όπως και στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, πίσω του ήταν η Ferrari του Sebastian Vettel.

Oι δυο τους εναλλάσσονταν στην κορυφή των χρόνων στην αρχή της 90λεπτης περιόδου, χρησιμοποιώντας την μαλακή γόμα ελαστικών, την ώρα που με τα πολύ μαλακά τόσο οι Force India όσο και οι Red Bull φλέρταραν επίσης με την κορυφή.

Όμως οι καλύτεροι χρόνοι ήρθαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τα μωβ διακριτικά. Αρχικά ήταν ο Nico Rosberg, στη συνέχεια ο Lewis Hamilton, με την επίδοση αυτή που ήρθε λίγο πριν τα μισά της περιόδου, να είναι τελικά και η καλύτερη που είδαμε.

Λίγο μετά ο Vettel μπήκε σφήνα ανάμεσα στα ασημί βέλη, με την SF16-H να είναι το ταχύτερο μονοθέσιο στη speed trap, επιβεβαιώνοντας πως οι αναβαθμίσεις στο turbo θα βοηθήσουν τη Ferrari. Πίσω από τον Rosberg πλασαρίστηκαν οι δύο Red Bull, o Vdata-altteri Bottas με τη Williams και ο Jenson Button, με τη McLaren-Honda να ξεπερνάει τα πρωινά προβλήματα, προλαβαίνοντας μάλιστα να τοποθετήσει εγκαίρως νέο κινητήρα στην MP4-31 του Βρετανού.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK