Ο πρωτάρης Ρόσμπεργκ!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά από εξαιρετικό αγώνα υπερασπίστηκε την pole position και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο Grand Prix της Κίνας, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στην 2η θέση ο Μπάτον, 3ος ο Χάμιλτον.

Ο πρωτάρης Ρόσμπεργκ!

Το Grand Prix της Κίνας επιφύλασσε εκπλήξεις μιας και ο Νίκο Ρόσμπεργκ είδε για πρώτη φορά, πρώτος, την καρό σημαία στην καριέρα του, βροντοφωνάζοντας "παρών", αποδεικνύοντας δε ότι μπορεί φέτος να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στην μάχη για τον τίτλο. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη για την Mercedes από το 1955!

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τζένσον Μπάτον (του κόστισε ένα αργό πιτ στοπ) με τον Λιούις Χάμιλτον να ανεβαίνει ξανά στο βάθρο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

Στην 4η θέση τερμάτισε τελικώς ο Μαρκ Γουέμπερ, αφήνοντας πίσω του στην 5η θέση τον ομόσταυλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που εκκίνησε από την 11η θέση, έκανε πολύ καλό αγώνα και κατάφερε μάλιστα να βρεθεί 2ος, πίσω από τον Ρόσμπεργκ, στους τελευταίους γύρους όμως δεν άντεξε στην πίεση, δέχτηκε διαδοχικά προσπεράσματα από τους Μπάτον, Χάμιλτον και Γουέμπερ και τερμάτισε 5ος.

Την βαθμολογούμενη πρώτη 10άδα, συμπλήρωσαν οι Γκροσζάν, Σένα, Μαλδονάδο, Αλόνσο και Κομπαγιάσι.

Live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK