GP Μονακό (FP1): Απρόοπτα και Hamilton

O παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Μονακό (FP1): Απρόοπτα και Hamilton

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μονακό, που είναι το μόνο στο οποίο τα FP1 και FP2 διεξάγονται Πέμπτη. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.15.537, χρησιμοποιώντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, που κάνει ντεμπούτο αυτό το τετραήμερο.

Μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός, ήταν ο teammate του Hamilton στη Mercedes και νικητής τα τελευταία τρία χρόνια στο πριγκιπάτο, Nico Rosberg. Πρέπει να σημειωθεί πως η γερμανική ομάδα ήταν η μοναδική που στα 90 λεπτά της διαδικασίας χρησιμοποίησε μόνο τη νέα γόμα.

Ακολούθησε ο Sebastian Vettel για λογαριασμό της Ferrari, μπροστά από τρεις ταύρους! Ο Daniel Ricciardo που στη δική του RB12 χρησιμοποιεί τη νέα, αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος της Renault, ήταν μπροστά από τον νικητή στην Ισπανία Max Verstappen και τον οδηγό που ο Ολλανδός «υποβίβασε» ουσιαστικά στην Toro Rosso - τον Daniil Kvyat.

Οι W07 έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους αρχίζοντας να κατεβάζουν τους χρόνους, την ώρα που η απαιτητική διαδρομή της Κυανής Ακτής άρχιζε να δείχνει το σκληρό της χαρακτήρα. Πρώτα ήταν ο Felipe Mass αυτός που έστειλε τη Williams στις μπαριέρες της Σεν Ντεβό και στη συνέχεια ήταν ο Esteban Gutierrez αυτός που προκαλούσε ξανά καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, με τη Haas να ακινητοποιείται στη Πορτιέ.

Ο Jolyon Palmer με τη Renault έπεσε θύμα της στροφής Τάμπακ ενώ ο Felipe Nasr έχασε τον προσανατολισμό του στη Σεν Ντεβό. Λίγο αργότερα, τον μιμήθηκε ο Kvyat ενώ ακόμα και ο Rosberg είχε τη «στιγμή» του, πατώντας ένα καπάκι αποχέτευσης που του προκάλεσε κλατάρισμα. Το ίδιο έπαθε και ο Jenson Button, με το FP1 να ολοκληρώνεται πρόωρα αφού είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

To GP Μονακό στην TV
Όλα καλά με Hamilton και Rosberg
Νέα μονάδα ισχύος για τον Alonso
Ντεμπούτο για την Ultra Soft γόμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK