GP Μόντσα (QF): Ενδέκατη pole για Hamilton

Ο Lewis Hamilton συνεχίζει τη συλλογή pole position με τελευταία αυτή στη Μόντσα και είναι έτοιμος να καταρρίψει μία σειρά ρεκόρ.

GP Μόντσα (QF): Ενδέκατη pole για Hamilton

Χωρίς αντίπαλο γύρισε την πίστα για ακόμα φορά ο Lewis Hamilton, κατακτώντας την pole position για 11η φορά σε 12 αγώνες.

Ο Βρετανός πιλότος άφησε πίσω του τις δύο Ferrari των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid στο GP της Μόντσα.

Ο πιλότος της Mercedes είχε δείξει τις διαθέσεις του από το FP3, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Στις κατατακτήριες δοκιμές δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ήταν ο γρηγορότερος τόσο στο Q1 όσο και στο Q2.

Με αυτήν την πρωτιά, ο Hamilton έφτασε τις 7 σερί pole position και ισοφάρισε το ρεκόρ του Alain Prost.

Ήταν η 23η συνεχόμενη φορά που από την πρώτη θέση θα εκκινήσει πιλότος της γερμανικής ομάδας, που εάν πετύχει κάτι τέτοιο και στο GP της Σιγκαπούρης που ακολουθεί, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Williams από το 1992-1993.

Ο ομόσταυλός του Hamilton στη Mercedes, Nico Rosberg, σημείωσε μόλις τον 4ο ταχύτερο χρόνο, αφού αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει παλαιότερο κινητήρα που είχε ήδη 6 αγώνες, με συνέπεια να έχει μειωμένη ισχύ. Ως εκ τούτου, οι ελπίδες να καλύψει την απόσταση 28 πόντων που τον χωρίζουν από την κορυφή στην κατάταξη των οδηγών "ψαλιδίστηκαν" αρκετά.

Η κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμαστικών

News 24/7

24MEDIA NETWORK