GP Σιγκαπούρης (QF): Άνετα ο Χάμιλτον

Έχοντας διάρκεια στην απόδοσή του, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε με άνεση την pole position του grand prix της Σιγκαπούρης, από το οποίο δεν έλειψαν τα ατυχήματα. Ποινή πέντε θέσεων στον Πέδρο ντε λα Ρόσα.

GP Σιγκαπούρης (QF): Άνετα ο Χάμιλτον

Οι προσπάθειες των περισσότερων οδηγών στο Q1 έγιναν με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Οι μοναδικές διαφοροποιήσεις προήλθαν από τα δύο μονοθέσια της Marussia, τα οποία "φορούσαν" τα κόκκινα P Zero. Η έκπληξη της πρώτης περιόδου ακούει στο όνομα Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας πιλότος της Sauber έμεινε εκτός διαδικασίας όπως και οι Ζαν-Ερίκ Βερν, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σέρχιο Πέρες.

Η δεύτερη περίοδος των δοκιμαστικών σημαδεύθηκε από τα λάθη και τα ατυχήματα, αφού οι Ρομέν Γκροσζάν και Μπρούνο Σένα χτύπησαν σε τοίχο. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έπεσε στο ίδιο σημείο που είχε πέσει στο FP, προκαλώντας ζημιές στην ανάρτηση. Από εκεί και πέρα ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Μαρίνα Μπέι (Κίμι Ραϊκόνεν) έμεινε εκτός. Μαζί του και οι Μπρούνο Σένα, Φελίπε Μάσα, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στο Q3 οι δύο McLaren παρατάχθηκαν με τα μαλακά ελαστικά, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ μονοθέσια με τα πολύ μαλακά. Αυτή η στρατηγική βγήκε σε καλό για τη βρετανική ομάδα, αφού ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο των κατατακτήριων (1:46.362). Αυτή είναι η πέμπτη εφετινή pole position για τον Βρετανό και τρίτη σε τέσσερις αγώνες.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που έσπασαν το φράγμα του 1:47 ήταν οι Παστόρ Μαλντονάδο (1:46.804), Ζεμπάστιαν Φέτελ (1:46.905) και Τζένσον Μπάτον (1:46.939). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Πολ ντι Ρέστα, Μαρκ Γουέμπερ και Ρομέν Γκροσζάν.

Με ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό χρόνο του θα τιμωρηθεί ο Σαρλ Πικ, αφού δεν σταμάτησε όταν σηκώθηκαν οι τέσσερις σημαίες που υποδεικνύουν διακοπή αγώνα κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο Γάλλος πιλότος και οι μηχανικοί του, εξάλλου, θα συμμετάσχουν σε μονοήμερη άσκηση κοινωνικής εργασίας για λογαριασμό της FIA και συγκεκριμένα για την καμπάνια "Action for Road Safety campaign" που αφορά στην οδική ασφάλεια.

Σε ρυθμούς twitter

# Οι 11 από τις 20 νίκες του Λιούις Χάμιλτον σε grand prix έχουν σημειωθεί όταν εκκίνησε πρώτος. Ποσοστό λίγο πάνω από το 50% δηλαδή. Συνολικά έχει κατακτήσει 24 pole positions στην καριέρα του.

Η σειρά εκκίνησης

1. Λιούις Χάμιλτον McLaren-Mercedes

2. Παστόρ Μαλντονάδο Williams-Renault

3. Ζεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault

4. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes

5. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari

6. Πολ ντι Ρέστα Force India-Mercedes

7. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull-Renault

8. Ρομέν Γκροσζάν Lotus-Renault

9. Μίκαελ Σουμάχερ Mercedes

10. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes

11. Νίκο Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes

12. Κίμι Ράικονεν Lotus-Renault

13. Φελίπε Μάσα Ferrari

14. Σέρχιο Πέρες Sauber-Ferrari

15. Ντάνιελ Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari

16. Ζαν-Ερίκ Βερν Toro Rosso-Ferrari

17. Μπρούνο Σένα Williams-Renault

18. Καμούι Κομπαγιάσι Sauber-Ferrari

19. Βιτάλι Πετρόφ Caterham-Renault

20. Σαρλ Πικ Marussia-Cosworth *

21. Χέικι Κοβαλάινεν Caterham-Renault

22. Τίμο Γκλοκ Marussia-Cosworth

23. Ναράιν Καρθικέγιαν HRT-Cosworth

24. Πέδρο ντε λα Ρόσα HRT-Cosworth **

* Τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων στον τελικό χρόνο του

** Τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων

News 24/7

24MEDIA NETWORK