GP Σίλβερστοουν (QF): Pole στην έδρα του ο Χάμιλτον

Την 28η pole position της καριέρας του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον και μάλιστα επί εγχώριου εδάφους, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστοουν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ επίσης με Mercedes θα εκκινήσει δίπλα του. Ποινή για Ντι Ρέστα που εκκινεί τελευταίος.

GP Σίλβερστοουν (QF): Pole στην έδρα του ο Χάμιλτον

Λίγες ώρες μετά την κριτική που άσκησε στο μονοθέσιό του, εξηγώντας ότι δεν αισθάνεται άνετα εξαιτίας της ισορροπίας του, ο 28χρονος πιλότος... αυτοδιαψεύστηκε και με χρόνο 1:29.607 ήταν σχεδόν κατά μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του στη γερμανική ομάδα.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι 2 Red Bull, πρώτα του Ζεμπάστιαν Φέτελ (κατά 0,009 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος) και στη συνέχεια του Μαρκ Γουέμπερ, στον πρώτο αγώνα του Αυστραλού μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε ένα απογοητευτικό μεσημέρι αφού έμεινε στη 10η θέση (μία θέση πίσω από τον Κίμι Ράικονεν), ενώ ο Φελίπε Μάσα με την έτερη Ferrari έφτασε μέχρι το Q2 και θα εκκινήσει από την 12η θέση. Εξίσου κακή η πορεία των 2 McLaren, καμία εκ των οποίων θα έφτασε μέχρι το Q3. Ο Τζένσον Μπάτον θα πήρε δύναμη από τους συμπατριώτες του και θα βρεθεί μόλις στην 11η θέση της σειράς εκκίνησης, ενώ ο Σέρχιο Πέρεθ στη 14η.

News 24/7

24MEDIA NETWORK