GP Βραζιλίας: Έσπασε το ρόδι του Ουέμπερ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Μαρκ Ουέμπερ, ο οποίος στο grand prix της Βραζιλίας, στο τελευταίο της χρονιά, αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Ο πρωταθλητής Σεμπαστιάν Φέτελ τερμάτισε δεύτερος στο 1-2 της Red Bull.

GP Βραζιλίας: Έσπασε το ρόδι του Ουέμπερ

Στη στεγνή πίστα του Ιντερλάγκος, αφού ο καιρός είχε καλές... διαθέσεις, ο Ουέμπερ εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Φέτελ με το κιβώτιο ταχυτήτων και έκλεισε τη σεζόν με μια γλυκιά γεύση στο στόμα. Όλα αυτά μάλιστα μετά από μια κάκιστη εκκίνηση, όταν άργησε χαρακτηριστικά και βρέθηκε να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση από τους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον.

Η συνέχεια πάντως ήταν σαφώς καλύτερη. Ο Αυστραλός βρήκε... ρυθμό και όντας ταχύτερος από τους διώκτες του μπόρεσε να ξεφύγει και να κυνηγά τον προπορευόμενο Φέτελ. Ο Γερμανός πρωταθλητής δεν μπορούσε να πιέσει στο όριο τη δεύτερη και τρίτη ταχύτητά του με αποτέλεσμα ο Ουέμπερ να τον αφήσει κάποια στιγμή πίσω και χωρίς να πιεστεί να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Παρά τα προβλήματά του πάντως ο Φέτελ κράτησε τη θέση του και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός κυνηγούσε τον Φερνάντο Αλόνσο και κατόρθωσε να τον προσπεράσει μετά την τρίτη αλλαγή ελαστικών, αφού το μονοθέσιό του ανταποκρίθηκε καλύτερα. Μοιραία ο Ισπανός έμεινε 4ος, ενώ ο Φελίπε Μάσα ακολούθησε στην 5η θέση. Από την άλλη ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε στον 46ο γύρο, αφού τον πρόδωσε το κιβώτιο.

Από εκεί και κάτω, ο 6ος Σούτιλ ήταν ένα γύρο πίσω...

News 24/7

24MEDIA NETWORK