GP Βραζιλίας: Νίκη με νέο ρεκόρ για Φέτελ

Την 9η διαδοχική νίκη του και 13η στο σύνολο για φέτος πανηγύρισε στη Βραζιλία ο Ζεμπάστιαν Φέτελ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή σεζόν στη Formula 1, και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με 13 νίκες σε μια σεζόν. Τελευταίο Grand Prix για τον Γουέμπερ.

GP Βραζιλίας: Νίκη με νέο ρεκόρ για Φέτελ

Το πρωτάθλημα της Formula 1 αποτελεί παρελθόν για φέτος, με τον Ζεμπάστιαν Φέτελ να φτάνει στην τέταρτη συνεχόμενη κατάκτησή του σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το Μάρτιο από τη Μελβούρνη και ολοκληρώθηκε με το Grand Prix της Βραζιλίας.

Ο Γερμανός μάλιστα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή σεζόν, καθώς ήταν ο νικητής και στο τελευταίο Grand Prix του πρωταθλήματος στη Βραζιλία, χωρίς να απειληθεί στους 71 γύρους που διήρκεσε ο αγώνας.

Η Red Bull έκανε το 1-2, καθώς ο Μαρκ Γουέμπερ, στο τελευταίο Grand Prix της καριέρας του, τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον ομόσταυλό του, ενώ έδωσε εντυπωσιακές μάχες με τον Φερνάντο Αλόνσο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου πλασαρίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Αυστραλό. Ο Φελίπε Μάσα στον τελευταίο αγώνα του με τη Ferrari, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και είδε έβδομος την καρό σημαία. Η McLaren από την πλευρά της ολοκλήρωσε μια πολύ δύσκολη σεζόν πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, με τον Τζένσον Μπάτον να τερματίζει τέταρτος. Ωστόσο, η ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς παρουσία στο βάθρο έπειτα από 33 χρόνια.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ζ. Φέτελ, Red Bull

2. Μ. Γουέμπερ, Red Bull

3. Φ. Αλόνσο, Ferrari

4. Τ. Μπάτον, McLaren

5. Ν. Ρόσμπεργκ, Mercedes

6. Σ. Πέρες, McLaren

7. Φ. Μάσα, Ferrari

8. Ν. Χούλκενμπεργκ, Sauber

9. Λ. Χάμιλτον, Mercedes

10. Ν. Ρικιάρντο, Toro Rosso

11. Π. Ντι Ρέστα, Force India

12. Ε. Γκουτιέρες, Sauber

13. Ά. Σούτιλ, Force India

14. Χ. Κοβαλάινεν, Lotus

15. Ζ. Βερν, Toro Rosso

16. Π. Μαλδονάδο, Williams

17. Ζ. Μπιανκί, Marussia

18. Γ. Φαν ντερ Γκάρντε,

19. Μ. Τσίλτον, Marussia

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Red Bull 596

2. Mercedes 360

3. Ferrari 354

4. Lotus 315

5. McLaren 122

News 24/7

24MEDIA NETWORK