Πρώτος ο Αλόνσο!

Ποιος θα το περίμενε να κάνει νίκη η Ferrari και να πρόκειται για είδηση! Ο Φερνάντο Αλόνσο ευνοήθηκε από τις συνθήκες του αγώνα, ήταν πολύ γρήγορος όταν έπρεπε και κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στη Μαλαισία. Στην 2η θέση ο Πέρες με τη Sauber, 3ος και πάλι ο Χάμιλτον. Άτυχος στο τέλος ο Φέτελ...

Πρώτος ο Αλόνσο!

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα που διεκόπη στην αρχή (9ος γύρος), για μια ώρα περίπου λόγω καταιγίδας, ο Φερνάντο Αλόνσο εκμεταλλεύτηκε όλες τις καταστάσεις που του παρουσιάστηκαν, πέρασε μπροστά, αν και ξεκίνησε από την 8η θέση στο grid και όταν έπρεπε, ήταν πιο γρήγορος απ' όλους μέσα στην πίστα.

Στο τέλος δε, που απειλήθηκε από τον Πέρες με προσπέρασμα, είδε τον πιλότο της Sauber να χάνει στιγμιαία τον έλεγχο του μονοθεσίου του, λάθος που ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Ισπανό μια σπουδαία νίκη.

Ο Χάμιλτον έχασε την πρωτοπορία με την είσοδό του στα πιτ στον 15ο γύρο, καθώς καθυστέρησε πάρα πολύ να βγει, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά ο Αλόνσο και να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Τελικά ο Βρετανός συμβιβάστηκε με την 3η θέση.

Ο νικητής του προηγούμενου Grand Prix στην Αυστραλία, Τζένσον Μπάτον, έπεσε πάνω στην HRT κατά την έξοδό του από τα πιτ και αναγκάστηκε να ξαναμπει στα πιτ για να διορθώσει τη ζημιά, γεγονός που του στέρησε πολύτιμο χρόνο και την ευκαιρία για κάτι καλύτερο στον αγώνα.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ με τον Κίμι Ράικονεν να τον ακολουθεί.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αν και βρισκόταν στην 4η θέση μέχρι τον 48ο γύρο, ακούμπησε στην HRT του Καρθικέγιαν με αποτέλεσμα να "τραυματίσει" το ελαστικό του και να χρειαστεί να μπει στα πιτ. Εν τέλει βρέθηκε εκτός βαθμολογούμενη δεκάδας και στο τέλος άκουσε τους μηχανικούς του να του ζητάνε να εγκαταλείψει τον αγώνα, λίγο πριν τον τερματισμό.

Στα αξιοσημείωτα η 2η θέση του Πέρες με τη Sauber (καλύτερη θέση τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα), ο οποίος αν δεν έκανε ένα στιγμιαίο λάθος στον 50ο γύρο, πολύ πιθανό να κατάφερνε να προσπεράσει τον Αλόσνο, έχοντας ρίξει τη διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK