Η Ferrari ζητάει μειώσεις δαπανών

Σημείο των καιρών αποτελεί η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστες τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Η Ferrari ζητάει μειώσεις δαπανών

Μέσω του Λούκα ντι Μοντετσέμολο, η Ferrari κάλεσε τους ιθύνοντες των ομάδων να κάνουν πράξεις για τη μείωση των δαπανών στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της "Scuderia" δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της: "Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση και κυρίως αυτή της Ευρώπης είναι πολύ σοβαρή. Ο κόσμος της Φόρμουλα 1 δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το γεγονός. Δεν μπορούμε να χάσουμε περισσότερο χρόνο, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και με αποφασιστικότητα το θέμα του κόστους".

Και προσέθεσε: "Η Ferrari συμφωνεί με τη FIA ότι χρειάζεται μια δραστική παρέμβαση. Οι ομάδες και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων πρέπει να εργαστούν από κοινού με την Ομοσπονδία πάνω σε αυτό. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να χάνεται σε συζητήσεις, οι οποίες συνήθως αφορούν μόνο στην προάσπιση των συμφερόντων κάποιων. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα".

Αξίζει να σημειωθεί πως η FIA είχε συνάντηση με τις ομάδες μετά το grand prix του Μονακό, προκειμένου να συζητήσει τους τρόπους ελέγχου του κόστους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK