Η Βραζιλία... πάει στη Red Bull

Η πίστα του Interlagos αποτελεί την προτελευταία στάση στο καλεντάρι του 2014 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Από τη Βόρεια Αμερική και το Texas, στο σκηνικό μεταφέρεται στη Νότια Αμερική και το Sao Paulo - το ίδιο και η μάχη για τον φετινό τίτλο.

Η Βραζιλία... πάει στη Red Bull

Η συγκεκριμένη πίστα προσφέρει συνήθως συγκλονιστικούς αγώνες, με τη βροχή να παίζει το ρόλο της, πράγμα που αναμένεται να συμβεί και το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Εξαιρετική παράδοση έχει στο Grand Prix Βραζιλίας η Infiniti Red Bull Racing. Η πρώτη επιτυχία ήρθε το 2009 με τον Mark Webber να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ένα χρόνο μετά η αυστριακή ομάδα έκανε το 1-2, αυτή τη φορά με νικητή τον Sebastian Vettel, που έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου του.

Το 2011 οι RB7 έκαναν ξανά το 1-2 με τον Webber να πανηγυρίζει τη μοναδική του νίκη εκείνη τη σεζόν, αν και ο Vettel είχε βρεθεί στην pole position.

Το 2012 μπορεί η Infiniti Red Bull Racing να μην πανηγύρισε pole, βάθρο ή νίκη αλλά η τέταρτη θέση του Vettel ήταν αρκετή για να του χαρίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Πέρυσι το δίδυμο της RBR έκανε ξανά το 1-2, με τον Γερμανό να ολοκληρώνει ένα απίστευτο σερί 9 νικών.

Ο Sebastian Vettel, σχολίασε ενόψει του βραζιλιάνικου GP: «Στο Sao Paulo έχω συμμετάσχει σε αγώνες που θα μου μείνουν αξέχαστοι, για διάφορους λόγους. Όπως το 2009 όπου παραλίγο να πάρουμε τον τίτλο, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Στο τέλος, η προσπάθειά μας αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετή και ο Jenson Button αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήμουν πολύ απογοητευμένος αλλά ήταν και σημαντική εμπειρία για μένα. Το θετικό ήταν πως ξέραμε πως είχαμε παλέψει μέχρι τέλους και είχαμε δώσει τα πάντα. Το 2010 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στο βάθρο του Interlagos. Ήταν ένας αξέχαστος αγώνας. Και φυσικά, υπήρχε και το Grand Prix Βραζιλίας του 2012, όπου έκανα τετ α κε στον πρώτο γύρο και βρέθηκα στην ουρά της κατάταξης. Ξαφνικά, ο τίτλος απομακρυνόταν από τα χέρια μου αλλά πάλεψα και αναρριχήθηκα στην κατάταξη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν απίστευτο: ήμασταν ξανά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Πέρυσι είχα ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο αλλά η νίκη μου εκεί ήταν η ένατη συνεχόμενη, άρα θα θυμάμαι για πάντα κι αυτόν τον αγώνα. Στο Sao Paulo οδηγούμε με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού και η αγωνιστική διαδρομή έχει πολλές αναπηδήσεις. Ένα από τα καλύτερα σημεία για προσπέρασμα, είναι το πρώτο chicane, το Senna-S. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτή την πίστα, ειδικά στην εκκίνηση που στριμώχνονται όλα τα μονοθέσια στην πρώτη στροφή».

O Danniel Ricciardo από την πλευρά του δήλωσε: «Ξέρω πως το κοινό απολαμβάνει το Interlagos γιατί προσφέρει πάντα ενδιαφέροντες αγώνες αλλά ποτέ δεν ήταν ανάμεσα στις αγαπημένες μου πίστες. Είναι μικρή σε μήκος και προτιμώ αγωνιστικές διαδρομές με περισσότερες στροφές. Όμως η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και αν δεν απολαμβάνεις το κλίμα που επικρατεί, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα! Δεν μπορώ να σας πω το μυστικό για την επίτευξη του τέλειου γύρου στο Interlagos γιατί δεν είμαι σίγουρος πως έχω καταφέρει να κάνω ποτέ έναν τέλειο γύρο εκεί. Έως τώρα τα πάω καλά εκεί αλλά δεν μπορώ να πω πως έχω μάθει τα μυστικά αυτής της πίστας. Πρέπει να είσαι πολύ ακριβής, τόσο στην αγωνιστική σου γραμμή όσο και στα σημεία πέδησης. Να επικεντρώνεται στη στροφή στην οποία βρίσκεσαι, αντί να έχεις το μυαλό σου ήδη στην επόμενη. Προφανώς την εποχή του χρόνου κατά την οποία τρέχουμε στη Βραζιλία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο αγώνας να διεξαχθεί υπό βροχή. Αυτή μπορεί σε κάποιες πίστες να αλλάξει τα πάντα, όμως στη Βραζιλία ο χαρακτήρας της πίστας δεν αλλάζει αν το οδόστρωμα είναι βρεγμένο. Κρύβει τις ίδιες προκλήσεις, απλά με μερικές επιπλέον παγίδες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK