Hamilton: Επιτέλους αγώνας στα ίσια

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει όσο τίποτα να επικρατήσει του Nico Rosberg.

Hamilton: Επιτέλους αγώνας στα ίσια

H τρίτη φετινή pole position και συνολικά 52η στην καριέρα του, δίνει στον Lewis Hamilton την ευκαιρία να ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεση και να ανατρέψει την έως τώρα εις βάρος του κατάσταση στον πίνακα της βαθμολογίας. Ο teammate του στη Mercedes, Nico Rosberg, έχει κάνει το 4 στα 4 και έχει αποκτήσει προβάδισμα 43 βαθμών.

Όμως με τον εκπληκτικό γύρο στο Q3 που του χάρισε την pole, o Hamilton πήρε την ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται ενόψει του αγώνα. Εκεί όπου ελπίζει να μην έχει μηχανικά προβλήματα, ώστε να μπορέσει να παλέψει επί ίσοις όροις.

«Μέχρι σήμερα δεν είχαμε έναν αγώνα με τον Nico όπου να μην υπάρχουν προβλήματα και να μπορέσουμε να μονομαχήσουμε στα ίσια. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο αλλά ξέρω πως θα πρέπει να κοπιάσω για να πάρω τη νίκη καθώς ο Nico θα είναι γρήγορος. Σίγουρα το ρόλο τους θα παίξουν τα ελαστικά αλλά και η στρατηγική. Εδώ είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις άρα η pole ήταν καθοριστική. Και σε όσα GP δεν είχα προβλήματα, έκανα το 3 στα 3 στις pole. Είμαι ικανοποιημένος για αυτό», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Οι Mercedes μοιράζονται στο ισπανικό grand prix την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Αμφότεροι έχουν πανηγυρίσει από μία νίκη στη Βαρκελώνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK