Πρωτιά για Μπάτον

Καρό σημαία για τον Τζένσον Μπάτον στο... βροχερό ουγγρικό γκραν πρι. Δεύτερη νίκη του Αγγλου της McLaren, προηγείται με διαφορά στη γενική ο 2ος του αγώνα Φέτελ. Τρίτος ο Αλόνσο, στην 4η θέση ο άτυχος Χάμιλτον.

Πρωτιά για Μπάτον

Συναρπαστικός αγώνας στην Ουγγαρία με πολλές ανακατατάξεις στην πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Μπάτον να πιλοτάρει πιο συνετά από τον ομόσταυλό του Λιούις Χάμιλτον και να καταφέρνει τελικά να δεις πρώτος την καρό σημαία, για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Η βροχή που μία δυνάμωνε και μία σταματούσε εντελώς, αναπροσάρμοσε αρκετές φορές τα σχέδια και τις στρατηγικές των ομάδων. Θύμα των περιστάσεων ο Χάμιλτον ο οποίος λόγω λαθεμένης στρατηγικής έκανε περισσότερα πιτ στοπ από αυτά των αντιπάλων του και από 1ος βρέθηκε τελικά στην 4η θέση. Ο Βρετανός είχε μάλιστα και μια ποινή διέλευσης η οποία του στέρησε ουσιαστικά τη θέση στο βάθρο, καθώς ήταν απρόσεχτος κατά την επαναφορά του στον αγώνα μετά από μία έξοδο που είχε.

Ο Φέτελ αν και εκκίνησε από την πρώτη θέση, έχασε μετά από λίγο την πρωτοπορία από τον μαχητικό Χάμιλτον. Εν τέλει έκανε λιγότερα λάθη από τον Βρετανό στην εξέλιξη του αγώνα και τερμάτισε στη 2η θέση.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Αλόνσο ο οποίος πραγματοποίησε έναν αρκετά καλό αγώνα, ωστόσο η Ferrari δεν έδειχνε ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα στη McLaren και τη Red Bull.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Γουέμπερ, Μάσα, Ντι Ρέστα, Μπουεμί, Ρόσμπεργκ και Αλγκεσουάρι.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η εγκατάλειψη του Χέιντφελντ στον 23ο γύρο καθώς το μονοθέσιο του τυλίχθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς πρόλαβε να το εγκαταλείψει πριν αυτό εκραγεί την ώρα μάλιστα που το προσωπικό της πίστας προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά.

Η κατάταξη του αγώνα:

Βαθμολογίες

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK