Οι προτιμήσεις των πιλότων για τους αριθμούς της νέας σεζόν

Οι αλλαγές της FIA σχετικά με τους αριθμούς που θα φέρουν οι πιλότοι της Formula 1 το 2014 έχουν φέρει... αναστάτωση για το ποιος θα πρωτοπρολάβει το αγαπημένο νούμερό του.

Οι προτιμήσεις των πιλότων για τους αριθμούς της νέας σεζόν

Με εξαίρεση τον πρωταθλητή Ζεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιο νούμερο επιθυμεί, οι υπόλοιποι οδηγοί της νέας σεζόν έχουν καταθέσει φάκελο με 3 νούμερα της αρεσκείας τους από το 2 μέχρι το 99 (το 1 είναι ρεζερβέ για τον Φέτελ, εφόσον το επιθυμεί).

Οι προτιμήσεις γίνονται δεκτές με βάση την κατάταξη του 2013, ήτοι εάν 2 πιλότοι θέλουν τον ίδιο αριθμό, "νικητής" είναι αυτός που τερμάτισε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο.

Αρκετοί πιλότοι έχουν γνωστοποιήσει δημοσίως τις επιλογές τους, όπως ο Νίκο Ρόσμπεργκ που θέλει κάποιο εκ των 6, 5 και 9. Το 6 συγκεκριμένα, είναι το νούμερο του πατέρα του, Κέκε, το 1982, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Williams.

Φινλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κίμι Ράικονεν θέλει το νούμερο 7, ενώ ο συμπατριώτης του "Iceman", Βαλτέρι Μπότας, ενημέρωσε μέσω twitter ότι θέλει το 77.

Ο Ζαν Ερίκ Βερν αποκάλυψε στους followers του ότι θέλει τα 25, 21 και 27, με το οποίο συνδέθηκε ο "θρυλικός" Ζιλ Βιλνέβ.

Ο Ζιλ Μπιανκί, από την πλευρά του, μάλλον δεν θα δει τις επιθυμίες του να πραγματοποιούνται, αφού έχει ζητήσει τα 7 (Ράικονεν), 27 (Βερν) και 77 (Μπότας).

Από την άλλη, αρκετοί είναι οι πιλότοι που δεν ήθελαν να αποκαλύψους τους αριθμούς που ζήτησαν από τη FIA. "Έστειλα τους 3 αγαπημένους αριθμούς μου στη FIA, αλλά θα τους κρατήσω μυστικούς προς το παρόν", τουίταρε ο Ρομέν Γκροσζάν.

"Είναι όμορφο που οι πιλότοι της F1 έχουν την ελευθερία να επιλέξουν όποιον αριθμό θέλουν από του χρόνου. Προς το παρόν, κρατώ τους δικούς μου μυστικούς", δήλωσε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο . "Ναι, επέλεξα τα νούμερά μου και ναι το αγαπημένο μου ήταν διαθέσιμο, αλλά θα είναι μυστικό μέχρι να επισημοποιηθεί", εξήγησε ο Άντριαν Σούτιλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK