Όλα ανοιχτά με ΕΡΤ και F1

Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά αναφορικά με το τηλεοπτικό δίκτυο που θα αποκτήσει τα δικαιώματα της Formula 1. Οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΡΤ και κυρίως η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου, έβαλε φρένο σε μια συμφωνία που βάδιζε προς ολοκλήρωση. Η δημόσια τηλεόραση, όμως, είναι πιθανό να διεκδικήσει εκ νέου τους αγώνες της F1.

Όλα ανοιχτά με ΕΡΤ και F1

Οι επικείμενες διοικητικές αλλαγές φέρνουν και εξελίξεις στις αθλητικές τηλεοπτικές παραγωγές της ΕΡΤ. Η συμφωνία για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 θεωρήθηκε δεδομένη από τη δημόσια τηλεόραση, το deal "χάλασε" λόγω παραιτήσεων και τώρα η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται εκ νέου σε διαπραγματεύσεις. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου στη Μελβούρνη. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου σπορ στην Ελλάδα, περιμένουν με αγωνία για το ποια "ελεύθερη" συχνότητα στην χώρα μας θα μεταδώσει τους αγώνες. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με την ΕΡΤ να είναι το φαβορί για να εξασφαλίσει τη μετάδοση της F1. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγώνες δύσκολα θα βρουν τηλεοπτική "στέγη" για τη χρονιά 2013-2014.

Οι όροι της συμφωνίας

Ο προϋπολογισμός για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τηςF1, ανέρχεται σε 2.850.000 ευρώ ενώ η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί μέσω διαφημιστικής εταιρείας (Asset Oglive).

Οι νέες περικοπές στο μπάτζετ της ΕΡΤ και ο χρόνος που επιδίωξε να κερδίσει η δημόσια τηλεόραση για να διαλευκάνει τις προθέσεις της εταιρείας που είχε τα δικαιώματα, ήταν οι βασικοί λόγοι που τοdealδεν ολοκληρώθηκε.

Η πρόταση στην ΕΡΤ

Η πρόταση στην ΕΡΤ έγινε μέσω της διαφημιστικής εταιρείας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το προτεινόμενο τίμημα ανέρχεται σε 2.850.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα (2.600.000 ευρώ) είναι σε διαφημιστικό χρόνο της εταιρείας, ενώ τα 250.000 ευρώ σε μετρητά.

Η διαφημιστική εταιρεία θα απορροφήσει το διαφημιστικό της χρόνο σε 3 έτη, δηλαδή το τρέχον, το 2014 και το 2015. Στην περίπτωση που δεν το πράξει εντός της προτεινόμενης 3ετίας δεν θα υπάρχει άλλη υποχρέωση από πλευράς της ΕΡΤ.

Η παραίτηση και η επιστροφή της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ φαίνεται να επιστρέφει μετά τις αλλαγές στο ΔΣ. Παράγοντες από την δημόσια τηλεόραση κάνουν λόγο για αλλαγή στάση της διοίκησης της ΕΡΤ, μετά την παραίτηση του Νίκου Σίμου. Άλλοι αναφέρουν ότι η συμφωνία, πλέον, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί θα πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα εξέλιξη για τη δημόσια τηλεόραση, καθώς ηFormula1 αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά τηλεοπτικά προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό, πάντως, που προκαλεί ερωτηματικά είναι γιατί αυτή η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε, από τη στιγμή που οι λεπτομέρειες τουdealέγιναν αποδεκτές από τις συμβαλλόμενες πλευρές.

Διαβάστε ακόμη:

Πρόβλημα με τα τηλεοπτικά της F1

"Μπάσιμο" της ΕΡΤ για τη Φόρμουλα 1

View poll on GoPollGo

News 24/7

24MEDIA NETWORK