Απρόσμενη παραίτηση στη Lotus

Την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή της, Τζέιμς Άλισον, ανακοίνωσε η Lotus, με τον Νικ Τσέστερ να είναι ο αντικαταστάτης του.

Απρόσμενη παραίτηση στη Lotus

Λίγες μέρες πριν από το Grand Prix της Ισπανίας και με τις φήμες να θέλουν τον Κίμι Ραϊκόνεν να αποχωρεί από την Lotus στο τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή της έπειτα από την επιθυμία που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο Άλισον αποτελεί στόχο πολλών ομάδων της Formula 1, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για πρόταση της McLaren καθώς και για ενδιαφέρον από την Williams και τη Mercedes, ενώ το όνομα του έχει εδώ και καιρό συνδεθεί με την Red Bull αλλά και τη Ferrari.

Ο Βρετανός βρίσκεται στην Lotus από το 2005, όταν ακόμα η ομάδα λεγόταν Renault και ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή τέσσερα χρόνια μετά την άφιξή του ενώ παράλληλα υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές στις επιτυχίες και την εφετινή πολύ καλή πορεία της ομάδας.

Το αφεντικό της Lotus δήλωσε για την αποχώρηση του Άλισον αλλά και για την αντικατάστασή του: " Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Νικ Τσέστερ είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής μας. Ο Νικ είναι γνωστός σε όλους μας και είναι στην ομάδα για δώδεκα χρόνια. Εμπλέκεται ήδη με τα φετινά αυτοκίνητα καθώς και με αυτά της επόμενης σεζόν. Ξέρουμε ότι είναι ικανός να διαχειριστεί τα όποια μελλοντικά θέματα.

Σαν ομάδα, αλλά και προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τζέιμς Άλισον για τις προσπάθειες του κατά τη διάρκεια της θητεία του στο Ένστοουν και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για τη συνέχεια" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK