Στη Sauber o Nasr το 2015!

Ο νεαρός βραζιλιάνος θα είναι ο teammate του Ericcson στην ελβετική ομάδα.

Στη Sauber o Nasr το 2015!

Με εντελώς νέα οδηγική σύνθεση θα «τρέχει» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015 η Sauber. Η ελβετική ομάδα έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Felipe Nasr!

Κίνηση που αποδεικνύει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ιστορικής ομάδας αφού ο 22χρονος rookie θα πλαισιώσει τον Marcus Ericsson που φέτος ήταν απογοητευτικός με τη Caterham αλλά κουβαλάει 18 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες. Αντίστοιχη υποστήριξη έχει και ο Nasr αφού στο πλευρό του βρίσκεται η Banco do Brazil. Εύλογα λοιπόν η ανακοίνωση ήρθε τώρα, στο περιθώριο του Grand Prix Βραζιλίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σάο Πάουλο.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως τα δείγματα γραφής του Nasr είναι πολύ καλύτερα από του Σουηδού teammate του το 2015. Μετά από τους τίτλους στην Ευρωπαϊκή Formula BMW και τη Βρετανική Formula 3, o Βραζιλιάνος έχει επιτυχημένη σεζόν φέτος στο GP2 Series, με τέσσερις νίκες στο ενεργητικό του. Αντίθετα ο Ericsson είχε τέσσερις σεζόν μετριότητας.

Η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kdata-altenborn, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την καριέρα του Felipe και θεωρούμε πως πλέον αξίζει μία θέση επίσημου οδηγού στη Formula 1, έχοντας σημειώσει πολλές επιτυχίες στις μικρότερες κατηγορίες».

Όσο για τον Nasr που φέτος εκτελεί και χρέη τρίτου οδηγού για την ομάδα της Wiliams, προφανώς ήταν ενθουσιασμένος από αυτή την εξέλιξη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Μία αξέχαστη στιγμή την οποία οφείλω σε όλους εκείνους που με έχουν στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια: την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους σπόνσορές μου, όλες τις ομάδες αλλά και τη χώρα μου. Σήμερα, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η Sauber έχει φέρει στη Formula 1 πολλούς σπουδαίους οδηγούς όπως ο Felipe Massa, o Kimi Raikkonen, o Robert Kubica και ο Sebastian Vettel (σ.σ. τους δύο τελευταίους ως BMW-Sauber). Είμαι περήφανος που είμαι πλέον μέλος αυτής της αγωνιστικής οικογένειας. Είχα μία φανταστική χρονιά με τη Williams, όπου έμαθα πολλά και προετοιμάστηκα για να γίνω οδηγός της F1», είπε ο Nasr.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα, οι Esteban Gutierrez και Adrian Sutil να αναζητούν ομάδα για το 2015.

News 24/7

24MEDIA NETWORK