Τίτλοι τέλους για Massa

O Felipe Massa ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την F1 στο τέλος της σεζόν

Τίτλοι τέλους για Massa

Το πέσιμο της καρό σημαίας στο φετινό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που θα είναι το 250ο στην καριέρα του Felipe Massa στη Formula 1, θα είναι και το τελευταίο του στο σπορ! Στο περιθώριο του Grand Prix Ιταλίας που διεξάγεται στην πίστα της Μόντσα, ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν την οποία διανύουμε.

Σχετικά με την απόφασή του, ο Massa έγραψε στην προσωπική του στήλη στο motorposrt.com: «Τους τελευταίους μήνες σκεφτόμουν πολύ το μέλλον μου και τελικά αποφάσισα στο τέλος της σεζόν να αποχωρήσω από την F1. Ήρθε η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Ίσως να με δείτε ξανά μέσα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο αλλά έχω χρόνο μπροστά μου να αποφασίσω τι θα κάνω στο μέλλον. Γιατί αποφάσισα να κάνω την ανακοίνωση της αποχώρησής μου από την F1 εδώ στη Μόντσα; Δέκα χρόνια πριν, ένας άλλος οδηγός ανακοίνωσε εδώ πως αποχωρεί.

Ένας οδηγός που επηρέασε όσο κανένας άλλος την καριέρα μου: ο Michael Schumacher. Στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν είχα προαχθεί σε επίσημο οδηγό της Ferrari, γνωρίζοντας όμως πως το 2007 θα ερχόταν στην ομάδα το 2007. Άρα η εμπειρία μου ως οδηγός των κόκκινων θα περιοριζόταν μόλις σε μία σεζόν. Τότε ο Michael πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, πράγμα που μου επέτρεψε να συνεχίσω στη Ferrari τα επόμενα χρόνια. Δέκα χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, στα ίδια paddock, αποφάσισα να ανακοινώσω κι εγώ την απόφασή μου».

Η ανακοίνωση ήρθε σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στα paddock της Μόντσα από τη Williams. Εκεί ο Massa ήταν εμφανώς συγκινημένος καθώς ρίχνει τίτλους τέλους σε μία καριέρα που ξεκίνησε το 2002, περιελάμβανε 242 αγώνες με τα χρώματα των Sauber, Ferrari και Williams, 11 νίκες, 15 ταχύτερους γύρους, 16 pole positions και 41 παρουσίες στο βάθρο.

Σημεία… σταθμοί στην καριέρα του 35χρονου πλέον Βραζιλιάνου, ήταν το συγκλονιστικό φινάλε της σεζόν του 2008 όπου κέρδισε στην πατρίδα του και ήταν πρωταθλητής για… 30 δευτερόλεπτα (προτού ο Lewis Hamilton προσπεράσει τον Timo Glock «κλέβοντας» ουσιαστικά τον τίτλο) και ο τραυματισμός του στην Ουγγαρία του 2009 όταν ένα ελατήριο από τη Brawn του Rubens Barrichello τον χτύπησε στο κράνος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK