Το ατύχημα του Hamilton (VIDEO)

Ο Βρετανός προδόθηκε από τον δίσκο φρένων της W05.

Το ατύχημα του Hamilton (VIDEO)

Άδοξο φινάλε είχε η προσπάθεια του Lewis Hamilton να κατακτήσει την pole position για το γερμανικό Grand Prix, καθώς στο Q1 είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Προσεγγίζοντας τη στροφή 13 που φέρει την ονομασία "Sachskurve", στο κομμάτι του σταδίου.

Πρόκειται για ένα σημείο όπου τα μονοθέσια αναπτύσσουν ταχύτητα σχεδόν 250 χιλιομέτρων, με τέταρτη σχέση στο κιβώτιο, προτού επιβραδύνουν, κατεβάσουν σε πρώτη, με την ταχύτητα να πέφτει στα 105 χιλιόμετρα την ώρα.

Κατά την προσπάθεια να επιβραδύνει, ο Hamilton προδόθηκε από τον δίσκο φρένων στον εμπρός δεξί τροχό, η W05 Hybrid άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτη και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 δεν τραυματίστηκε, αποχαιρέτησε όμως πρόωρα τη μάχη της pole position. Όπως διευκρίνισε η γερμανική ομάδα, ήταν νέο σετ φρένων που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Lewis το ίδιο πρωί.

Ο Hamilton επισκέφτηκε το ιατρικό κέντρο της πίστας του Hockenheimring για προληπτικούς λόγους και πήρε το πράσινο φως να αποχωρήσει σχεδόν άμεσα. Βγαίνοντας, δήλωσε: "Νιώθω λίγους πόνους, έχω κάποιους μώλωπες στα πόδια αλλά θα είμαι οκ. Είναι φυσιολογικό μετά από μία τέτοια σύγκρουση. Δεν έσπασα κάτι, θα οδηγήσω κανονικά αύριο. Δεν μπορώ να το πιστέψω αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Έρχονται για να μας δοκιμάσουν. Ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Όταν οδηγείς, πάντα πρέπει να εμπιστεύεσαι στο 110% το μονοθέσιο σου. Το να πατήσω λοιπόν τα φρένα και να συμβεί αυτό, ήταν πραγματικό σοκ".

Ο Hamilton είχε κάνει χρόνο αρκετά καλό για να περάσει στο Q2, όντας όμως απόντας από αυτό κατετάγη 16ος. Αναμενόταν να εκκινήσει 15ος λόγω ποινής του Esteban Gutierrez αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει.

Η Mercedes θέλει να αλλάξει τους δίσκους στο μονοθέσιο του, να βγάλει αυτούς της Brembo και να τοποθετήσει εκείνους της Carbon Industrie τους οποίους χρησιμοποιεί ο Nico Rosberg. Ωστόσο, μία τέτοια αλλαγή υπό καθεστώς parc ferme, παρότι η γερμανική ομάδα επικαλείται θέματα ασφαλείας, θα στείλει τον Hamilton στο pitlane.

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

Και μην ξεχνάτε: LIVE CHAT την Κυριακή στις 21:00 για όλα όσα θα δούμε στο γερμανικό Grand Prix.

News 24/7

24MEDIA NETWORK