Ύποπτες τακτικές από την HRT

Ακόμη μια κρυφή πτυχή από το χρονικό της κατάρρευσης της HRT ήρθε στο "φως" της δημοσιότητας, μέσω ενός εκ των προμηθευτών της ισπανικής ομάδας, ο οποίος υποστηρίζει πως ακολουθήθηκαν "ύποπτες τακτικές" από τους ιδιοκτήτες, λίγο πριν το "ναυάγιο".

Ύποπτες τακτικές από την HRT

Η "Formtech Composites" που εφοδιάζει με ανθρακονήματα μια σειρά από ομάδες στην Formula 1, υποστηρίζει πως οι επικεφαλής της HRT παρείχαν "παραπλανητικές πληροφορίες" σχετικά με την πώληση της ομάδας και ενώ είχε μπει σε εφαρμογή το πλάνο εκκαθάρισης της εταιρίας.

Αναλυτικά η "Formtech Composites", υποστηρίζει σχετικά: "Την 15η Νοεμβρίου είχαμε συμφωνήσει σε ένα πλάνο αποπληρωμής των ανοιχτών τιμολογίων με την ομάδα να καταβάλει άμεσα των 25% των οφειλόμενων.

Μια εβδομάδα αργότερα όμως η HRT άλλαξε τους οικονομικούς υπεύθυνους της εταιρίας και προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις, όπως: Ότι στην εταιρία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εκκαθάρισης από τις 12 Νοεμβρίου (ημερομηνία πριν από αυτή που είχε συμφωνηθεί το σχέδιο πληρωμής της εταιρίας μας) βάσει των οποίων προκύπτει ότι η HRT δεν είναι σε θέση να καταβάλει το 100% των ανεξόφλητων τιμολογίων και πως θα πληρώσει μόνο τριάντα σεντς για κάθε ευρώ που χρωστάει, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για διαπραγμάτευση. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι ιδιοκτήτης της HRT είναι ένα Fund από το Λουξεμβούργο.

Η "Formtech Composites" αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτη της HRT την "Thesan Capital SL" και όχι κάποιο Fund από το Λουξεμβούργο δεν αποδέχεται αυτή την παραπλανητική ενημέρωση και ως εκ τούτου θα διερευνήσει μέχρι τέλους τα στοιχεία για τον πραγματικό βασικό μέτοχο της ισπανικής ομάδας".

Βάσει των ισχυρισμών της "Formtech Composites", δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις αναφορικά με τις πρακτικές που ακολούθησε η HRT λίγο πριν το τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK