Βγήκε από το κώμα ο Bianchi

Ευχάριστα τα νέα για τον Jules Bianchi, ο οποίος ενάμιση μήνα μετά από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στο Grand Prix της Ιαπωνίας, βγήκε από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί, ωστόσο η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη.

Βγήκε από το κώμα ο Bianchi

Ο πιλότος της Marussia βρισκόταν σε κώμα έπειτα από το σοβαρό ατύχημα το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ιαπωνίας στις 5 Οκτωβρίου, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα αυτό να "καρφωθεί" στο κάτω μέρος του γερανού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πίστα, στο σημείο που είχε εγκαταλείψει νωρίτερα ο Andrian Sutil.

Η οικογένεια του 25χρονου επιβεβαίωσε την ευχάριστη είδηση, τονίζοντας ωστόσο πως η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Πλέον ο Bianchi θα μεταφερθεί στη Γαλλία.

"Έχουν περάσει σχεδόν επτά εβδομάδες από το ατύχημα του Jules στην πίστα της Σουζούκα. Μετά από μία δύσκολη περίοδο εντατικής νευρολογικής φροντίδας, μπορούμε να ανακοινώσουμε πως ο Jules έκανε ένα σημαντικό βήμα.
Δεν είναι πια στο τεχνητό κώμα στο οποίο τον βάλαμε λίγο μετά το ατύχημα, όμως ακόμα δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και οι ζωτικές του λειτουργίες είναι σταθερές. Ωστόσο, η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ακόμα ως κρίσιμη. Η αποθεραπεία του μπαίνει πλέον σε νέα φάση, που επικεντρώνεται στη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου του.
Η νευρολογική κατάσταση του Jules παραμένει σταθερή. Παρότι η κατάσταση του εξακολουθεί και θα εξακολουθεί για καιρό να θεωρείται σοβαρή, αποφασίστηκε πως ήταν πλέον αρκετά σταθερή ώστε να επιτρέπει τον επαναπατρισμό του. Έτσι, με ανακούφιση επιβεβαιώνουμε πως ο Jules μεταφέρθηκε χθες βράδυ από το ιατρικό κέντρο Mie General του Γιοκαϊτσι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νίκαιας στη Γαλλία. Ο Jules βρίσκεται τώρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας των Καθηγητών Raucoules και Ichai, όπου τη φροντίδα που του παρέχεται θα ελέγχει ο Καθηγητής Paquis, επικεφαλής τους τμήματος νευροχειρουργικής.
Είμαστε ευγνώμονες που η επόμενη φάση της θεραπείας του Jules μπορεί να συνεχιστεί κοντά στο σπίτι μας, όπου θα έχει την υποστήριξη όλης της οικογένειας και των φίλων του. Δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε το ιατρικό κέντρο Mie για το επίπεδο φροντίδας στον Jules μετά το ατύχημά του. Χρωστάμε πολλά στο ιατρικό επιτελείο του και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έκαναν για τον Jules και την οικογένεια μας, στη δύσκολη αυτή περίοδο. Θα θέλαμε ειδικότερα να εκφράσουμε της ευχαριστίες μας στους γιατρούςKamei και Yamamichi, καθώς και τον Κο Ogura, που ήταν μέλη του ιατρικού επιτελείου που φρόντιζε τον Jules στην Ιαπωνία"
, δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς του άτυχου πιλότου Philippe και Christine.

Θυμηθείτε σε VIDEO το ατύχημα του Bianchi:

News 24/7

24MEDIA NETWORK