Βρίσκει ψυχολογία ο Vettel

O Γερμανός ήταν όλη μέρα ταχύτερος του teammate του, Daniel Ricciardo.

Βρίσκει ψυχολογία ο Vettel

H πρώτη ημέρα δράσης στον "Ναό της Ταχύτητας", όπως αποκαλείται η Μόντσα, δεν περιελάμβανε δράματα. Οι Mercedes σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους ενώ η RB10 έδειξε στα χέρια του Sebastian Vettel πως μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο του αγώνα της Κυριακής. Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, το ξεκίνημα ήταν θετικό για δύο λόγους.

Όχι μόνο νιώθει άνετα πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου του (πράγμα σπάνιο φέτος) αλλά ήταν μπροστά από τον teammate του, Daniel Ricciardo και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

"Γλιστρούσε πολύ σήμερα στην πίστα. Φέτος τα μονοθέσια υστερούν σε πρόσφυση και εδώ στη Μόντσα, έχουμε ρυθμίσεις ελάχιστης δυνατής κάθετης δύναμης. Γενικά ήταν μία καλή ημέρα για εμάς, δεν είχαμε προβλήματα, κάναμε πολλούς γύρους και δοκιμάσαμε κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό να τα κάνεις όλα σωστά την Παρασκευή, ώστε να έχεις σωστή βάση για το Σαββατοκύριακο. Απ' όσα έχουμε δει από τα ελαστικά, την Κυριακή μάλλον θα κάνουμε ένα pit stop, θα δούμε. Νομίζω πως πολλοί δυσκολεύτηκαν να τα φέρουν σε κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μεγάλη η διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στις δύο γόμες ελαστικών. Αύριο περιμένω τα πράγματα είναι καλύτερα, θα έχει περισσότερη ζέστη και θα έχει στρωθεί λάστιχο στην πίστα. Πάντως ένιωθα περισσότερο πως είχα τον έλεγχο του μονοθέσιο", είπε ο 25χρονος.

Ο Vettel σημείωσε από 27 γύρους σε κάθε περίοδο, σημειώνοντας την έκτη καλύτερη επίδοση το πρωί και την έβδομη το απόγευμα. Την ίδια ώρα, ο Ricciardo που είχε κάποια προβλήματα με τον κινητήρα του στο FP1, ήταν 16ος και 10ος αντίστοιχα.

Ο Vettel έγινε πριν από έξι χρόνια ο νεότερος νικητής Grand Prix στην ιστορία της F1

Πάντως για τον Vettel η Μόντσα είναι αγαπημένος προορισμός. Εκεί πήρε την παρθενική του Pole Position και νίκη, το 2008 με τη Scuderia Toro Rosso, επαναλαμβάνοντας το σκηνικό θριάμβου με τη Red Bull Racing το 2011 και πέρυσι.

Μιλώντας στην επίσημη προεπισκόπηση της αυστριακής ομάδας για τον 13ο αγώνα της σεζόν, είπε: "Η Ιταλία προσφέρει πολλά. Καλό φαγητό, όμορφα μέρη και συχνά βλέπεις στις παραλίες της Γερμανούς να κάνουν διακοπές. Πέρασα πολύ χρόνο εκεί στα χρόνια που έκανα καρτ και έχω κρατήσει πολλούς φίλους από εκείνη την εποχή αλλά φυσικά και από το πέρασμά μου από την Toro Rosso. H μήκους 5.793 μέτρων πίστα της Μόντσα έχει σημεία βίαιης επιβράδυνσης, καταπονεί πολύ τα φρένα ενώ υπάρχουν μεγάλα φορτία πιέσεων και στα ελαστικά, ειδικά σε γρήγορες στροφές όπως οι Curva Grande και Parabolica. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τον τέλειο γύρο στη Μόντσα, γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να περάσεις απ’ όλες τις καμπές και όλα τα kerb, ακριβώς όπως θες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK