Χωρίς grand prix μένει η Γερμανία

Η έδρα της πρωταθλήτριας στη Formula 1, η Γερμανία, θα μείνει χωρίς grand prix στο καλεντάρι του 2015, όπως επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο εμπορικός επικεφαλής της λίγκας, Bernie Ecclestone.

Χωρίς grand prix μένει η Γερμανία

Ο 84χρονος Βρετανός φέρεται να δήλωσε ότι "ο αριθμός των φιλάθλων ήταν πολύ φτωχός τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό δεν είναι οικονομικά βιώσιμος" ο αγώνας στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Rhein Zeitung".

Στο GP του Νίρμπουργκρινγκ το 2013 παρευρέθηκαν 45.000 θεατές και έναν χρόνο αργότερα στο Χόκενχαϊμ περίπου 52.000 θεατές, την ώρα που στο περσινό GP του Σίλβερστοουν βρέθηκαν 120.000 θεατές και στην Αυστρία περίπου 80.000 θεατές.

Με fax στο ίδιο έντυπο, ο Ecclestone διευκρινίζει ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής, αλλά εξηγεί ότι οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες.

"Ποιος ξέρει; Υπάρχουν δύο πίστες εκεί. Περιμένετε και θα δείτε. Δεν φαίνεται εύκολο, πάντως. Μπορούμε να πούμε ότι είναι απίθανο, αλλά προσπαθούμε να το σώσουμε. Δεν θέλω να το χάσω, σίγουρα. Βάζουμε τα δυνατά μας".

Το 2015 είχε σειρά η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, αφού το 2014 η Formula 1 φιλοξενήθηκε στο Χόκενχαϊμ και υπάρχει συμφωνία εναλλαγής κάθε χρόνο.

Παρ' όλα αυτά, ο Ecclestone είχε δηλώσει πριν από έναν μήνα στο "Reuters" ότι ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί ξανά στο Χόκενχαϊμ, στις 19 Ιουλίου, εξαιτίας προβλημάτων στο Νίρμπουργκρινγκ.

Οι δύο πίστες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μάλιστα το 2014 άλλαξε η ιδιοκτησία του Νίρμπουργκρινγκ, έχοντας απορρίψει πρόταση εξαγοράς του Ecclestone.

News 24/7

24MEDIA NETWORK