GP Αργεντινή: Θρίαμβος Marquez, τράκαραν μεταξύ τους οι Ducati

Ο Marc Marquez πραγματοποίησε αλάνθαστο αγώνα, με συνέπεια να κερδίσει το GP της Αργεντινής, ενώ οι Andrea Iannone και Andrea Dovizioso συγκρούστηκαν στην τελευταία στροφή και έχασαν το βάθρο που πήρε ο Valentino Rossi και ο Dani Pedrosa.

GP Αργεντινή: Θρίαμβος Marquez, τράκαραν μεταξύ τους οι Ducati

Συγκλονιστικό φινάλε είχε το GP της Αργεντινής, με τον Marc Marquez να αναδεικνύεται νικητής και τις δύο Ducati να χάνουν το βάθρο στην τελευταία στροφή, αφού ο Andrea Iannone έπεσε πάνω στον Andrea Dovizioso, με κερδισμένο τον Valentino Rossi.

Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ήταν από τους ελάχιστους οδηγούς που δεν έκαναν λάθος στην εκκίνηση του grand prix. Αντιθέτως, τόσο ο Rossi όσο και ο Jorge Lorenzo έχασαν θέσεις και έκαναν τα πάντα για να τις ανακτήσουν.

Η προσπάθειες και των δύο οδήγησαν σε ορισμένα λάθη που κόστισαν, ειδικά του Ισπανού παγκόσμιου πρωταθλητή που γλίστρησε στην πρώτη στροφή και δεν κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα μετά από 15 γύρους.

Στην αλλαγή μηχανής, ουδείς από αποκόμισε σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Maverick Viñales διεκδικούσε θέση στο βάθρο, με τον Tito Rabat επίσης στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο Marquez ξεμάκραινε.

Η πίεση του Iannone στον Viñales οδήγησε σε πτώση του Ισπανού αναβάτη, ενώ ο Rabat έμεινε πίσω. Με τη νίκη στα χέρια του Marquez, τον βάθρο διεκδικούσαν οι δύο Ducati και ο Rossi. Ο "γιατρός" πέρασε τον Iannone αλλά ανοίχτηκε στη στροφή και έχασε τη θέση, με συνέπεια να προκληθεί μάχη μέχρι τέλους μεταξύ των δύο ομόσταυλων αναβατών.

Στη στροφή 12 βρέθηκαν δίπλα δίπλα, με τον Iannone να χάνει τον έλεγχο, να πέφτει από την εσωτερική και να παρασέρνει και τον Dovizioso. Ο τελευταίος κατάφερε να σηκώσει τη μηχανή του και να τερματίσει περπατώντας, ωστόσο τον είχε περάσει τόσο ο Rossi όσο και ο Dani Pedrosa στη μάχη του βάθρου, καθώς και άλλοι 10 οδηγοί.

Η κατάταξη της Αργεντινής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα αποτελέσματα και η κατάταξη αναβατών και ομάδων στο MotoGP 2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK