GP Βρετανίας: Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Márquez

Ο Marc Márquez άφησε πίσω του την ήττα στο Μπρνο και βγαίνοντας νικητής στη σκληρή μάχη με τον Jorge Lorenzo επί βρετανικού εδάφους, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για 11η φορά σε 12 αγώνες.

GP Βρετανίας: Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Márquez

Ο Jorge Lorenzo πήρε από νωρίς τα ηνία του Grand Prix, αλλά ο Marc Márquez τον προσπέρασε επτά γύρους πριν από το φινάλε, υποχρεώνοντας τους θεατές να πιστέψουν ότι η μάχη έχει λάβει τέλος.

Ο αγώνας, όμως, επεφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις, αφού δύο γύρους αργότερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ένα λάθος που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από το συμπατριώτη του.

Ο Ισπανός της Yamaha ήταν επικεφαλής μέχρι τον προτελευταίο γύρο, αλλά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας βρήκε τρόπο να τον προσπεράσει εκ νέου και να φτάσει τελικά στην 11η νίκη του (σε 12 Grand Prix).

Ως εκ τούτου ο Mark Márquez κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε ο Mick Doohan από το 1997 (σ.σ. είχε πανηγυρίσει 10 νίκες στη σεζόν) και πλησίασε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο συνεχόμενο τίτλο, αφού απέχει 89 ολόκληρους πόντους από τον Dani Pedrosa (288 έναντι 199).

Μεγάλη μάχη έγινε και για την τρίτη θέση του βάθρου, όπου ο Valentino Rossi χρησιμοποίησε την εμπειρία του για να αφήσει πίσω του τον Dani Pedrosa και τον εντυπωσιακό Andrea Dovizioso, ο οποίος κράτησε την Ducati στη διεκδίκηση του βάθρου μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Εκτός από την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ο "γιατρός" έχει έναν ακόμη λόγο για να θυμάται το βρετανικό Grand Prix του 2014, καθώς έφτασε τις 246 συμμετοχές στο MotoGP, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που μέχρι πρότινος ανήκε στον Alex Barros (σ.σ. αποσύρθηκε το 2007).

News 24/7

24MEDIA NETWORK