Λαϊκό προσκύνημα για Σιμοντσέλι

Ακόμη και ο Θεός συμμετέχει στο πένθος των Ιταλών για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι. Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από το απόγευμα της Τετάρτης (26/10) στην πόλη Κοριάνο, συνθέτει το πλήρες σκηνικό θλίψης, λίγες ώρες πριν τελεστεί η κηδεία του 24άχρονου Ιταλού αναβάτη.

Λαϊκό προσκύνημα για Σιμοντσέλι

Το φέρετρο με τη σορό του τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης (26/10) σε λαϊκό προσκύνημα στη σκηνή του θεάτρου της γενέτειράς του. Κανείς απ'όσους έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά δεν πτοήθηκε από την έντονη βροχόπτωση και την ουρά εκατοντάδων μέτρων που δημιουργήθηκε.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στη μέση της αίθουσας και πάνω στη σκηνή, ως φόντο, τοποθετήθηκαν οι δύο μοτοσικλέτες με το νούμερο 58, εκείνη με την οποία κατέκτησε το 2008 τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία των 250cc και εκείνη με την οποία αγωνίστηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

Μέσα σε διάστημα 5 ωρών, από την ώρα που άνοιξε η αίθουσα, υπολογίζεται ότι πέρασαν 5.000 άνθρωποι οι οποίοι άφησαν ένα λουλούδι και είπαν το στερνό αντίο στο αγαπημένο παιδί του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κηδεία θα τελεστεί από τον ναό της Santa Maria, στο Κοριάνο στις 3μ.μ. τοπική ώρα και θα καλυφθεί ζωντανά από την ιταλική τηλεόραση. Στην τελετή θα παραστούν μονάχα τα συγγενικά του πρόσωπα και επιλεκτικά κάποιοι από τους συναδέλφους και συνεργάτες του.

Οι τοπικές αρχές της πόλης των 10.000 κατοίκων ζήτησαν από τον κόσμο να μην ταξιδέψει στο Κοριάνο για την κηδεία, διότι υπάρχει ο κίνδυνος κοσμοσυρροής. Γι'αυτό το λόγο θα τοποθετηθούν δύο γιγαντοοθόνες στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας του Μιζάνο οι οποίες θα προβάλουν τη ζωντανή κάλυψη της τελετής.

Τα πανό για τον Σιμοντσέλι δεν έλειψαν από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα ούτε στους αγώνες της Τετάρτης (26/10). Για παράδειγμα παραθέτουμε τις φωτογραφίες από το Σαν Σίρο του Μιλάνο, από τον αγώνα της Μίλαν με την Πάρμα και από το Σαν Πάολο της Νάπολη, όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε την Ουντινέζε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK