Ο Ρόσι στη Yamaha

Μετά την ανακοίνωση του Μπεν Σπις ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τη Yamaha, οι φήμες περί επιστροφής του Βαλεντίνο Ρόσι είχαν φουντώσει. Πράγματι, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας την Παρασκευή.

Ο Ρόσι στη Yamaha

Ο βετεράνος αναβάτης, εξάλλου, είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει την τελική του απόφαση το διάστημα της καλοκαιρινής ανάπαυλας, κάτι που τελικά έγινε την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε και η φιλόδοξη ιαπωνική ομάδα.

Τα επτά χρόνια που συνεργαζόταν με τη Yamaha, ο Βαλεντίνο Ρόσι κατάφερε να γευθεί τέσσερις τίτλους (2004, 2005, 2008, 2009) και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 46 φορές. Το 2010 αποχώρησε για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ducati, με την οποία δεν είχε πολλές διακρίσεις.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η ανακοίνωση για μία ακόμη φορά περιλαμβάνει θαυμάσια νέα για τη Yamaha. Τον Ιούνιο μπορέσαμε να υπογράψουμε με τον Χόρχε Λορένθο για την περίοδο 2013-14 και τώρα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον Βαλεντίνο Ρόσι για τα δύο επόμενα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την πιο δυνατή ομάδα, όσο αυτό είναι εφικτό που θα διεκδικήσει τις νίκες και θα προωθήσει το έμβλημα της Yamaha.

Τρέχαμε με αυτή την "σούπερ ομάδα" το 2008, 2009 και 2010 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καταφέραμε να κερδίσουμε τους τίτλους και στα τρία πρωταθλήματα, τους αναβάτες, στους κατασκευαστές και σε νίκες στο πρωτάθλημα για τρία συνεχή έτη.

Ο στόχος για το μέλλον είναι προφανής και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον πετύχουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με την εμπειρία, την γνώση, τις ικανότητες και την ταχύτητα αυτών των δύο εξαιρετικών παγκόσμιων πρωταθλητών θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλές νίκες, αλλά και τα πρωταθλήματα του 2013 και του 2014.

Η υπογραφή με τον Βαλεντίνο ολοκληρώνει το μελλοντικό μας σχεδιασμό για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Τώρα που αυτό ολοκληρώθηκε θα βάλουμε το 100% της προσπάθειά μας ώστε να βγάλουμε σε πέρας το έργο μας και να ενισχύσουμε τον Μπεν Σπις και τον Χόρχε Λορένθο στην προσπάθειά τους για νίκες, αλλά και την πρόκληση του Χόρχε Λορένθο στην διεκδίκηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK