Τα ρεκόρ που κυνηγά ο Marquez

"Δεν κυνηγάω τα ρεκόρ, αλλά τον τίτλο", έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Marc Márquez, ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον να καταγραφούν τις πολλές και σημαντικές πρωτιές που διεκδικεί ο επικεφαλής της βαθμολογίας.

Τα ρεκόρ που κυνηγά ο Marquez

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την ενδέκατη νίκη του σε ισάριθμα Grand Prix και να καταρρίψει το σχετικό ρεκόρ (στις 10 νίκες σταμάτησε κι ο Mick Doohan το 1997), ωστόσο υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες για να κάνει τη διαφορά.

Καταρχάς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής μόνο με "θαύμα" δεν θα ξεπεράσει το τρομερό ρεκόρ του Doohan, ο οποίος το 1997 είχε πανηγυρίσει 12 νίκες σε μία σεζόν (ο Márquez μετρά ήδη 10).

Επιπλέον, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (από το 1994 μέχρι και το 1998) παραμένει κυρίαρχος στις pole positions, αφού σε μία σεζόν πανηγύρισε 12 κατακτήσεις (ο Márquez μετρά ήδη εννέα).

Μία άλλη κατηγορία που ο Καταλανός έχει μπροστά του τον Αυστραλό είναι ο... χρόνος και, βέβαια, η τέταρτη θέση του τσεχικού Grand Prix δυσκόλεψε την κατάσταση, δεδομένου ότι ο Doohan είχε εξασφαλίσει τον τίτλο χρησιμοποιώντας μόλις το 73,3% των αγώνων.

Ακόμη, στα επτά Grand Prix που απομένουν ο Márquez φιλοδοξεί να έχει ανέβει πάνω από 16 φορές στο βάθρο, ήτοι να ξεπεράσει την επίδοση των Casey Stoner, Jorge Lorenzo και Valentino Rossi.

Ο Καταλανός, εξάλλου, κυνηγά το ρεκόρ του Lorenzo από το 2010 και αφορά τη συγκομιδή (383 βαθμοί), καθώς αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρώσει 263 βαθμούς, ενώ αποσκοπεί να γίνει ο νεότερος αναβάτης που θα κατακτήσει δύο σερί τίτλους (ο Mike Hailwood ήταν 23 ετών και 138 ημερών, όταν πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1963).

Η τελευταία κατηγορία έχει γενικότερη χροιά, αφού η Ισπανία μετρά ήδη 22 συνεχόμενες νίκες σε Grand Prix και κυνηγά την Μ. Βρετανία που είχε καταγράψει 28 στα τέλη της δεκαετίας του '60.

News 24/7

24MEDIA NETWORK