Αποφασίζει αν θα μείνει η Ford

Οι άνθρωποι της εταιρείας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους διοργανωτές, συζητώντας την επέκταση της συμμετοχής τους στο WRC για μια ακόμη 5ετία.

Αποφασίζει αν θα μείνει η Ford

Αποτελεί την ομάδα που έχει ταυτίσει το όνομά της με το θεσμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Μπορεί η συνεχής παρουσία της Ford, να μην έχει μεταφραστεί σε τίτλους, όμως η βρετανική ομάδα είναι αναμφίβολα μια παραδοσιακή δύναμη των αγώνων.

Το συμβόλαιο της με το WRC ολοκληρώνεται φέτος, με συνέπεια το μέλλον της να είναι άγνωστο. Ο Τζέραλντ Κουίν, επικεφαλής για την εμπλοκή της εταιρείας στους αγώνες στην Ευρώπη, δήλωσε πως βρίσκεται σε συζήτησης, για νέα πενταετούς διάρκειας παρουσία στο σπορ.

"Προσδιορίζουμε τα πλάνα μας. Όλα θα γίνουν γνωστά τον Οκτώβρη. Θα εξετάσουμε τις επιλογές μας, ώστε να κάνουμε τη σωστή. Θα είναι μια πολύ σημαντική δέσμευση για τη Ford",δήλωσε στο WRC.com o Κουίν και συνέχισε.

"Προσανατολιζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Σίγουρα απαιτούνται επενδύσεις για κάτι τέτοιο, ώστε να είσαι ανταγωνιστικός. Αλλά είναι πιο αποδοτικά αυτού του τύπου τα πλάνα, συγκριτικά με αυτά στα οποία συμμετέχεις για 2-3 χρόνια".

Η απόφαση της Ford αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Θεωρείται δύσκολο να αποχωρήσει για λόγους πολιτικής, την ώρα που το WRC τίνει να βαδίσει ξανά σε δρόμο που οδηγεί σε "εύφορα εδάφη". Αν όμως το Ντιτρόιτ ασκήσει βέτο για οικονομικούς λόγους, τότε το θεαματικότερο μηχανοκίνητο σπορ, θα υποστεί τεράστιο πλήγμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK