Ράλι Ακρόπολις (SS12): Απόλυτο φαβορί ο Hirvonen, η μάχη των Novikov-Latvala

Η ολοκλήρωση της 2ης ημέρας του Ράλι Ακρόπολις έφερε τον Mikko Hirvonen αγκαλιά με τη νίκη και την κατάκτηση των πολύτιμων 10 βαθμών.
Ο Φινλανδός, μαθαίνοντας από τα... παθήματα των άλλων διεκδικητών της πρώτης θέσης, οδήγησε συνετά στη 12η ειδική διαδρομή και παρότι είχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο διεύρυνε στο 1:40.01 την απόσταση από το δεύτερο Sebastien Ogier, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ όχι από δικά του προβλήματα αλλά από το γεγονός πως το τραυματισμένο στην ανάρτηση αυτοκίνητο του Petter Solberg καθυστερούσε. Ο Νορβηγός από τη 2η θέση έπεσε στην 8η θέση της γενικής.

Κατά τα άλλα, Novikov και Latvala διαγωνίζονται για τον τίτλο του πιο... φαντεζί οδηγού του αγώνα. Ο Ρώσος διατηρεί ένα μικρό... προβάδισμα, καθώς ήταν ταχύτερος και στην τελευταία ειδική της ημέρας, ωστόσο ο Φινλανδός σκαρφάλωσε στην 3η θέση της γενικής, όντας πλέον το φαβορί για τη θέση στο βάθρο.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Hirvonen: "Ήταν μια πολύ καλή ημέρα. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, δεν κάναμε λάθη. Η διαφορά μας από το 2ο είναι τώρα μεγάλη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις".

P.Solberg: "Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε, αλλά έσπασε ξανά. Ήμασταν πολύ άτυχοι. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο σέρβις".

Latvala: "Ήταν μια απίστευτη ημέρα. Χθες ήταν καταστροφικά. Δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι θα ολοκληρώναμε την ημέρα στην 3η θέση. Κρατάμε σταθερό ρυθμό και καλή ταχύτητα σε όλο τον αγώνα".

Wilson: "Είναι απογοητευτικό. Στην αρχή πιέσαμε στα φαρδιά σημεία, αλλά αργότερα αναγκαστήκαμε να κόψουμε ρυθμό. Το αποτέλεσμα δεν είναι κακό τελικά. Ο Evgeny οδηγεί φανταστικά".

Ogier: "Μπήκαμε στη σκόνη του Petter και δεν σταματούσε για να περάσουμε. Χάσαμε πολύ χρόνο".

Novikov: "Ήταν αρκετά δύσκολα, αλλά είναι ευχάριστο που είμαστε εδώ και τελικά το αποτέλεσμα είναι καλό. Στο δεύτερο loop προσπαθήσαμε να πιέσουμε και ταυτόχρονα να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα. Είναι απόλαυση να οδηγείς με αυτόν τον τρόπο".