Εγκατέλειψε ο Λέμπ στην Πορτογαλία

Η πρώτη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας επεφύλασσε μια αρνητική εξέλιξη για τον Σεμπάστιαν Λέμπ ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα ύστερα από έξοδο. Ο Λάτβαλα με το Ford Fiesta RS WRC ολοκλήρωσε την ημέρα στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον ομόσταβλό του Πίτερ Σόλμπεργκ και τον Μίκο Χίρβονεν.

Εγκατέλειψε ο Λέμπ στην Πορτογαλία

Ο Λέμπ έκανε ένα λάθος σπάνιο για την κλάση του. Στην τρίτη ειδική διαδρομή ο Γάλλος οδηγός έστριψε αριστερά αντί για δεξιά σε μια στροφή, την ώρα που ο Ντάνιελ Ελένα διάβασε σωστά τις σημειώσεις, και βγήκε εκτός δρόμου. Παρότι η σύγκρουση δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, το DS3 WRC του Γάλλου έπαθε μεγάλη ζημιά και όχι μόνο εγκατέλειψε για την ημέρα αλλά δεν θα καταφέρει να συνεχίσει τον αγώνα. Αυτή η εγκατάλειψη κάνει το Ράλι Πορτογαλίας πολύ σημαντικό για τη Ford και τον Λάτβαλα, που έχουν μια ευκαιρία να καλύψουν μεγάλο μέρος της διαφοράς στο πρωτάθλημα.

Οι Ford και Citroen ακολούθησαν εντελώς διαφορετικό δρόμο με τη στρατηγική τους, όταν οι οδηγοί τους επέλεγαν τις θέσεις που θα ξεκινήσουν τις ειδικές διαδρομές της Πέμπτης (29/03).

Το Ράλι Πορτογαλίας συνεχίζεται την Παρασκευή με 6 ΕΔ, που θα κρίνουν πολλά, ενώ ο καιρός δεν αποκλείεται και πάλι να παίξει το ρόλο του, αν και πλέον δεν θα υπάρχει χρονική διαφορά στην είσοδο των πληρωμάτων που διεκδικούν τη νίκη και έτσι θα συναντήσουν παρόμοιες συνθήκες. Σε περίπτωση που βρέχει οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους και τα μαλακά χωμάτινα ελαστικά -στην Πορτογαλία η γόμα που χρησιμοποιείται είναι η σκληρή- κάτι που επιτρέπουν οι φετινοί κανονισμοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK