Το "άγνωστο", σύμμαχος του Σόλμπεργκ

Το γεγονός πως όλες οι ειδικές διαδρομές του Ράλι Αυστραλίας είναι καινούργιες, κάνει τον Πέτερ Σόλμπεργκ να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα.

Το "άγνωστο", σύμμαχος του Σόλμπεργκ

Ο Νορβηγός οδηγός, δηλώνει ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στη χώρα των καγκουρό. Το 2009, την τελευταία φορά που διεξήχθη ο αγώνας εκεί, δεν είχε δώσει το παρών, καθώς ο προυπολογισμός της "Petter Solberg World Rally Team" δεν επέτρεπε ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα, αφού το μεταφορικό κόστος του εξοπλισμού από την Ευρώπη ήταν και είναι, τεράστιο.

"Θα έιναι πολύ ενδιαφέρον το να βρεθούμε ξανά στην Αυστραλία. Έχασα τον αγώνα το 2009 λόγω έλλειψης χρημάτων. Φέτος στο Coffs Harbour, θα είναι όλα καινούργια και όπως έχουμε δείξει, οι καινούργιοι αγώνες, εξελίσσονται καλά για μας, οπότε ανυπομονώ γι' αυτό", σχολίασε ο 37χρονος.

Οι Αυστραλοί διοργανωτές, μετέφεραν εκ νέου την έδρα του αγώνα τους. Από το Περθ που ήταν η παραδοσιακή έδρα, την εγκατέστησαν στα περίχωρα του Σίδνει το 2009, και φέτος κατά την επιστροφή στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, τον διατηρούν μεν στη Νέα Νότια Ουαλία, αλλά σε άλλη έδρα. Ως εκ τούτου, όλες οι ειδικές θα είναι παντελώς άγνωστες στους οδηγούς και ο Σόλμπεργκ εκτιμά πως αυτό του δείνει πλεονέκτημα.

Ο Νορβηγός, που είχε νικήσει το 2003 στην Αυστραλία, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας στο φετινό WRC και παρά την δεδομένη ταχύτητά του, δεν έχει μέχρι τώρα, την εύνοια της τύχης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK